Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ΑΧΕ για τα σενάρια γύρω από την Delta Singular

Σε συμφωνία για την εξαγορά της μισής Delta Singular έχει έλθει η αμερικανική First Data, όπως αναφέρουν σήμερα οι Eurobank Sec, Marfin και Εγνατία, επικαλούμενες σχετικό δημοσίευμα του Τύπου, σύμφωνα με το οποίο το τίμημα ανέρχεται στα 120 εκατ. δολάρια.

Οι ΑΧΕ για τα σενάρια γύρω από την Delta Singular
Σε συμφωνία για την εξαγορά της μισής Delta Singular έχει έλθει η αμερικανική First Data, όπως αναφέρουν σήμερα οι Eurobank Sec, Marfin και Εγνατία επικαλούμενες σχετικό δημοσίευμα του Τύπου.

Το τίμημα της εξαγοράς ανέρχεται στα 120 εκατ. δολάρια και αφορά στο εξειδικευμένο λογισμικό (ITOS) και στην παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών της πρώην Delta.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, αναφέρει η Marfin Analysis, η Alpha Bank που είναι εκ των βασικών μετόχων της Delta Singular και ελέγχει το 38,13% εξετάζει την πιθανότητα είτε να απορροφήσει το υπόλοιπο της δραστηριότητας της Delta Singular είτε να το συγχωνεύσει με την Unisystems, στην οποία η τράπεζα κατέχει το 15%.

Επίσης, η Marfin Analysis υπενθυμίζει ότι πριν από λίγες μόλις μέρες, και συγκεκριμένα στις 31 Μαρτίου 2004, η Delta Singular είχε προχωρήσει σε απόσχιση δυο κλάδων, τις οποίες και προσέφερε σε θυγατρικές της.

Η Marfin Analysis επισημαίνει πως η φημολογία γύρω από τη Delta Singular ενδέχεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Σύμφωνα με τη Eurobank Securities, τα τμήματα του εξειδικευμένου λογισμικού και της παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών της Delta Singular πραγματοποιούν περισσότερο από το ήμισυ του τζίρου, αλλά και των κερδών της εταιρίας.

Η Eurobank Securities συμπληρώνει πως η κεφαλαιοποίηση της Delta Singular ανέρχεται στα 240 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά της, η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει πως το τμήμα που αποτελεί αντικείμενο εξαγοράς της Delta Singular (ITOS) συμβάλλει κατά 65% στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών, ενώ επισημαίνει πως το ITOS λειτουργεί με υψηλά περιθώρια κέρδους.

Η Εγνατία καταλήγει πως αναμένει επίσημη ανακοίνωση της Delta Singular και περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ αναφέρει πως στην παρούσα φάση συνιστά ”hold” για τη μετοχή της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v