Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Αναζητείται κατεύθυνση

Στην κίνηση των ευρωπαϊκών αγορών επικεντρώνεται το ενδιαφέρον των επενδυτών, κατά την εκτίμηση των ΑΧΕ, δεδομένου ότι η εγχώρια αγορά στερείται ειδησεογραφίας που θα μπορούσε να της δώσει τάση. Οι όγκοι συναλλαγών θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα εν όψει του Πάσχα.

ΑΧΕ: Αναζητείται κατεύθυνση
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Η Marfin Analysis σημειώνει στο πρωινό της σχόλιο πως χθες η αγορά κινήθηκε πτωτικά κατά 0,14%, με τους επενδυτές να επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στις διεθνείς αγορές.

Για τη σημερινή συνεδρίαση η Marfin εκτιμά πως η αγορά θα συνεχίσει τις σταθεροποιητικές τάσεις με σχετικά χαμηλούς όγκους συναλλαγών.

Επίσης, η Marfin στο πρωινό της report αναφέρεται στη μετοχή της Delta Singular, σημειώνοντας πως δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η First Data θα εξαγοράσει τους κλάδους Παροχής Υπηρεσιών Πληροφορικής και Ολοκλήρωσης Πληροφοριακών Συστημάτων της εταιρίας είναι πιθανό να προσελκύσουν το ενδιαφέρον για τη μετοχή.

Το ανώτατο όριο της ανοδικής κίνησής της εκτιμά η Eurobank Securities πως άγγιξε -κατά πάσα πιθανότητα- προς το παρόν η αγορά, έπειτα από την πρόσφατη ανοδική κίνηση της.

Έτσι, αναφέρει η Eurobank Securities, δεν αποκλείονται φαινόμενα κατοχύρωσης κερδών στη Σοφοκλέους, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στην κίνηση των ευρωπαϊκών αγορών.

Ακόμα, η Eurobank Securities εκτιμά πως οι όγκοι συναλλαγών θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα καθώς πλησιάζουμε προς το Πάσχα.

Όπως επισημαίνει η Εγνατία ΑΧΕ στο πρωινό της report, η αγορά θα αναζητήσει κατεύθυνση από τις διεθνείς αγορές, δεδομένου ότι η εγχώρια αγορά στερείται ειδησεογραφίας που θα μπορούσε να της δώσει τάση.

Ωστόσο, η Εγνατία ΑΧΕ εκτιμά σαν πιθανό σενάριο το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών σε χαμηλότερα επίπεδα σήμερα λόγω των απογοητευτικών αποτελεσμάτων, όπως τονίζει, της Nokia και της Alcoa χθες.

Συνολικά οι αναλυτές της Εγνατίας ΑΧΕ δεν περιμένουν σημαντικές αποκλίσεις από τα χθεσινά επίπεδα τιμών.

Εξάλλου, η Fortius ΑΧΕΠΕΥ, σχολιάζοντας τεχνικά τον δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE-20, αναφέρει πως βραχυχρόνια αυτός βρίσκεται σε υπεραγορασμένα επίπεδα, δείχνοντας σημάδια εκδήλωσης βραχύβιας πτωτικής κίνησης μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ισχυρό βραχυχρόνιο σημείο στήριξης, σύμφωνα με τους αναλυτές της Fortius, είναι η περιοχή των 1.230 μονάδων, ενώ μεσοπρόθεσμη αντίσταση αντίστοιχα θεωρείται το επίπεδο των 1.310 μονάδων.

Τι έγινε χθες: Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με μικρές απώλειες της τάξεως του 0,14%, στις 2.415,66 μονάδες.

Όπως αναφέρει στο πρωινό της report η Eurobank Securities, τα αρχικά μικρά κέρδη που αποκόμισαν οι μετοχές εξαφανίσθηκαν στο κλείσιμο της συνεδρίασης.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v