Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτιμήσεις αναλυτών για option ΔΕΗ σε ΔΕΠΑ

Υπό επανεξέταση τίθεται από την κυβέρνηση η είσοδος της ΔΕΗ σε ποσοστό 30% στη ΔΕΠΑ βάσει της ενεργοποίησης σχετικού option, αναφέρουν οι Marfin Analysis και Eurobank Securities, επικαλούμενες δημοσιεύματα του Τύπου.

Εκτιμήσεις αναλυτών για option ΔΕΗ σε ΔΕΠΑ
Σε επανεξέταση τίθεται από την κυβέρνηση η είσοδος της ΔΕΗ σε ποσοστό 30% στη ΔΕΠΑ βάσει της ενεργοποίησης σχετικού option, αναφέρουν στα πρωινά τους report οι Marfin Analysis και Eurobank Securities επικαλούμενες δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέρονται στον υφυπουργό Ανάπτυξης.

Ειδικότερα, η Marfin Analysis περιμένει η ΔΕΗ να πουλήσει το προαναφερθέν option στην κυβέρνηση έναντι ποσού 50-55 εκατ. ευρώ, δεδομένου, όπως επισημαίνει, του γεγονότος ότι η κυβέρνηση ήταν αντίθετη στη συμμετοχή της ΔΕΗ στη ΔΕΠΑ ακόμα και πριν από τις εκλογές.

Από την πλευρά της η Eurobank Securities αναφέρει πως σε περίπτωση που τελικά η Επιχείρηση δεν ασκήσει το option, υπάρχει το θέμα της αποζημίωσης. Σε αυτό το πλαίσιο η χρηματιστηριακή υπενθυμίζει την περίπτωση των Ελληνικών Πετρελαίων που πέρυσι έλαβαν 60 εκατ. ευρώ, καθώς έχασαν το option να αυξήσουν τη συμμετοχή τους στη ΔΕΠΑ στο 65% από 35%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v