Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π&Κ: Αναμένοντας ιδιωτικοποιήσεις και α΄ τρίμηνο

Η ανακοίνωση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, αλλά και η έναρξη ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου της τρέχουσας χρήσης εκτιμά η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ πως θα αποτελέσουν τα επόμενα γεγονότα που θα αναθερμάνουν το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Π&Κ: Αναμένοντας ιδιωτικοποιήσεις και α΄ τρίμηνο
Η ανακοίνωση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, αλλά και η έναρξη ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου της τρέχουσας χρήσης εκτιμά η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ πως θα αποτελέσουν τα επόμενα γεγονότα που θα αναθερμάνουν το ενδιαφέρον των επενδυτών, όπως αναφέρει στην Εβδομαδιαία Στρατηγική με ημερομηνία 7 Απριλίου 2004.

Η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ επισημαίνει πως την περασμένη εβδομάδα οι ελληνικές μετοχές παρουσίασαν άνοδο, με έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον στις τράπεζες, αλλά και σε Coca – Cola Τρία Έψιλον, ΟΠΑΠ και Τιτάν, λόγω των μερισματικών αποδόσεών τους και των θετικών προοπτικών για τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2004.

Εν τούτοις, συμπληρώνει η χρηματιστηριακή, οι περισσότεροι επενδυτές, όπως φαίνεται και από τον χαμηλό όγκο συναλλαγών, παραμένουν στο περιθώριο.

Η χρηματιστηριακή υπενθυμίζει πως οι κύριες επιλογές της είναι οι: EFG Eurobank, Folli Follie, Τιτάν, Intralot και Γερμανός.

Επίσης, επισημαίνει τις ιδιαίτερα ελκυστικές –όπως τις χαρακτηρίζει– μερισματικές αποδόσεις ορισμένων κατασκευαστικών εταιριών, τη ”σημαντική” εξαγορά από την S&B στο εξωτερικό, καθώς και τα ελκυστικά discounts ως προς το NAV των εταιριών επιβατηγού ναυτιλίας.

Σε ό,τι αφορά τη σύνθεση του χαρτοφυλακίου, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ διατηρεί τη θέση της για το ποσοστό μετοχών της τάξεως του 80%, εκ του οποίου το 40% αφορά σε ξένες μετοχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v