Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εν αναμονή των νέων προσώπων

Το ενδεχόμενο να οριστεί μέσα στο επόμενο 10ήμερο νέα διοίκηση σε εταιρίες και οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα και ειδικότερα στον ΟΤΕ, μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης στη Σοφοκλέους. Κερδίζει έδαφος το ενδεχόμενο παραμονής του Γενικού Δείκτη υψηλότερα των 2.407 μονάδων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Οι αλλαγές στις διοικήσεις οργανισμών του Δημοσίου και τραπεζών εισέρχονται στην τελική ευθεία.

Αναμφίβολα, η σχετική διαδικασία θα επηρεάσει τόσο επιμέρους μετοχές οργανισμών και ιδρυμάτων όσο και συνολικότερα την πορεία της αγοράς, λόγω του αυξημένου βάρους στάθμισης αυτών των τίτλων στους δείκτες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ”Καθημερινή”, εντός του επομένου 10ημέρου αναμένεται να οριστούν οι νέες διοικήσεις στην Αγροτική Τράπεζα και τον ΟΤΕ.

Στη μεν πρώτη, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αναλάβει ο Δ. Μηλιάκος, πρώην υποδιοικητής της ΑΤΕ, και στον Οργανισμό ο Π. Βουρλούμης.

Μένει να φανεί σήμερα, τελευταία συνεδρίαση της άγιας αυτής εβδομάδας, σε ποιο βαθμό θα μπορούσε να επηρεαστεί η συμπεριφορά της μετοχής του ΟΤΕ.

Λόγω του ειδικού του βάρους και της συσσώρευσης που εδώ και αρκετές ημέρες σημειώνεται στην περιοχή των 11,5 ευρώ, η μετοχή του Οργανισμού μπορεί να αποτελέσει άμεσα τον καταλύτη για τον FTSE-20 και την αγορά συνολικότερα.

Προς αυτό συνηγορεί και η σταθερότητα των τραπεζικών μετοχών, που κυμαίνονται κοντά στην υψηλή τιμή έτους, το ενδιαφέρον που εμφανίζεται τελευταία από πλευράς ξένων και για άλλες μετοχές του FTSE-20 (χαρακτηριστική η περίπτωση της Μοtor Oil) και η διάθεση αντίδρασης ορισμένων μετοχών της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Μετοχές-σηματωροί για σήμερα θεωρούνται, πέραν του ΟΤΕ, αυτή της Πειραιώς και βεβαίως των Εθνικής, Alpha, Eurobank, ΟΠΑΠ και Τραπέζης Κύπρου.

Ενδεχομένως να επηρεαστεί έμμεσα και η μετοχή της Cosmote, ενώ στη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση ενδιαφέρον παρουσιάζει η πορεία των ΕΠΑΤ, Unisystems, Σαράντης, Τεγόπουλος, Τιτάν Προνομιούχος, Motor Oil, Λογισμός και Κορασίδη.

Για να έχει συνέχεια η ανοδική εκτόνωση της αγοράς, θα πρέπει να διαμορφωθούν προϋποθέσεις που θα οδηγούσαν από την ερχόμενη εβδομάδα την αγορά προς τις 2.450-2.462 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v