Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Διαδικαστικό” το επενδυτικό ενδιαφέρον

Ισχνή, λόγω ημερών, η συναλλακτική δραστηριότητα, κρατά πάντως την αγορά σε επίπεδο πάνω από τις 2.407 μονάδες. Το ενθαρρυντικό –από τεχνικής πλευράς– στοιχείο είναι πως η ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει από υψηλότερο σημείο αναφοράς.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Mικρή άνοδος στις 2.432 μονάδες, χωρίς συναλλαγές, καταγράφεται για το Γενικό Δείκτη.

Περιορισμένη η συναλλακτική δραστηριότητα, με περίπου 100 μετοχές να μην έχουν πραγματοποιήσει πράξη ”ανοίγματος”.

Περί τις 143 μετοχές κινούνται ανοδικά, ενώ 62 υποχωρούν διαμορφώνοντας τη σχέση στο ικανοποιητικό 2 προς 1.

Όμως, όπως φαίνεται από την εμπορευσιμότητα συγκεκριμένων μετοχών με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση του ΟΤΕ και της Εθνικής, το ενδιαφέρον είναι καθαρά... διαδικαστικό.

Στη μετοχή του Οργανισμού είχαν πραγματοποιηθεί μέχρι τις 11.50 περί τα μόλις 27.000 τεμάχια, με την τιμή να ενισχύεται κατά 0,87% στα 11,62 ευρώ.

Ανάλογη είναι η εμπορευσιμότητα που καταγράφεται στη μετοχή της Εθνικής, καθώς με 50.000 τεμάχια η τιμή ενισχύεται κατά 0,98%, στα 22,56 ευρώ.

Λίγο πολύ αναμενόμενος ο χαμηλός τζίρος λόγω των ημερών, κάτι που παραδοσιακά παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, δεν εμποδίζει την αγορά να συντηρείται υψηλότερα των 2.407 μονάδων.

Γεγονός που από τεχνικής πλευράς θεωρείται θετική ένδειξη, καθώς από την ερχόμενη εβδομάδα το σημείο εκκίνησης θα είναι σαφώς πάνω από τις 2.407 μονάδες.

Αποτελεί κοινή εκτίμηση πως από την ερχόμενη Τρίτη δρομολογείται ο δεύτερος κύκλος αλλαγών στις διοικήσεις οργανισμών του ευρύτερου δημόσιου τομέα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για συγκεκριμένες δεικτοβαρείς μετοχές.

Ήπιο είναι το κλίμα και στη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, όπου σε πλείστες όσες περιπτώσεις ”ανοδικών” μετοχών, η εμπορευσιμότητα παραμένει περιορισμένη.

Ξεχωρίζει η περίπτωση της ΑΣΚΟ στα 1,57 ευρώ, του Κορδέλλου στο 1,18 ευρώ, των Νηρέα, ΕΛΒΕ και ακόμη λίγων μετοχών αυτής της κατηγορίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v