Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Τάσεις συσσώρευσης εν όψει Πάσχα

Σταθεροποιητικές τάσεις εκτιμούν οι χρηματιστηριακές ότι θα επικρατήσουν στην αγορά, εν όψει των διακοπών του Πάσχα μετά την πρόσφατη άνοδο, ενώ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο μικρής διόρθωσης.

ΑΧΕ: Τάσεις συσσώρευσης εν όψει Πάσχα
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Η Marfin Analysis σημειώνει στο πρωινό της σχόλιο πως χθες η αγορά κινήθηκε σε στενά πλαίσια, με χαμηλούς όγκους συναλλαγών και τον Γενικό Δείκτη να κλείνει με άνοδο 0,16%.

Για τη σημερινή συνεδρίαση η Marfin εκτιμά πως η αγορά θα συνεχίσει τις σταθεροποιητικές τάσεις με σχετικά χαμηλούς όγκους συναλλαγών.

Επίσης, η Marfin στο πρωινό της report αναφέρεται στη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, σημειώνοντας ότι θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος εν αναμονή της ανακοίνωσης των ονομάτων των νέων υποδιοικητών.

Ακόμα, σχετικά με τη σημερινή συνεδρίαση, η Εθνική ΑΧΕ εκτιμά ότι ο όγκος συναλλαγών θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα, πράγμα που, όπως υπογραμμίζει, οφείλεται στις επικείμενες ημέρες αργίας λόγω Πάσχα.

Όπως επισημαίνει η Εγνατία ΑΧΕ στο πρωινό της report, η αγορά ενδεχομένως θα κινηθεί με τάσεις συσσώρευσης στα τρέχοντα επίπεδα τιμών εν όψει των διακοπών του Πάσχα, ενώ οι όγκοι συναλλαγών θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα.

Όσον αφορά τη συμπεριφορά των επενδυτών, η Εγνατία ΑΧΕ εκτιμά πως δεν θα παρουσιάσει σημαντική αλλαγή.

Η υποτονική συναλλακτική δραστηριότητα εκτιμά η Eurobank Securities, πως θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης, ενόψει του Πάσχα.

Ακόμα, οι αναλυτές της Eurobank Securities υπογραμμίζουν πως η διαπραγμάτευση της μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς, έπειτα από την αποκοπή του μερίσματος, έχει μικρή αρνητική επίδραση στους δείκτες, ήτοι ποσοστό 0,16% στον FT 20 και 0,09% στον Γενικό Δείκτη.

Εξάλλου, η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει πως από τη μία οι ρευστοποιήσεις κερδών και από την άλλη οι ταραχές στο Ιράκ δημιούργησαν πιέσεις στα διεθνή χρηματιστήρια. Έτσι, συμπληρώνει η Κύκλος, το αρνητικό διεθνές κλίμα σε συνδυασμό με τις επερχόμενες γιορτές του Πάσχα ίσως οδηγήσει σήμερα σε διόρθωση.

Ωστόσο, εκτιμά η Κύκλος, μετά τις γιορτές που θα αρχίσει η δημοσιοποίηση αποτελεσμάτων τριμήνου, η αγορά θα βρει συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Τι έγινε χθες: Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με μικρά κέρδη της τάξεως του 0,16%, στις 2.419,61 μονάδες.

Όπως αναφέρει στο πρωινό της report η Εθνική ΑΧΕ, μικρά κέρδη κατέγραψαν οι δείκτες του Χ.Α., με τους όγκους συναλλαγών να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα και χωρίς να ξεχωρίζει ιδιαίτερο αγοραστικό ενδιαφέρον επί συγκεκριμένης μετοχής.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v