Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ΑΧΕ για υποδιοικητές-μεγέθη τριμήνου της ΕΤΕ

Αύξηση 19,6% - 20% εκτιμούν οι Eurobank Securities και Marfin Analysis πως θα παρουσιάσουν τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας στο πρώτο τρίμηνο του 2004, διαμορφούμενα στα 130 - 134 εκατ. ευρώ. Οι αλλαγές στο διοικητικό σχήμα.

Οι ΑΧΕ για υποδιοικητές-μεγέθη τριμήνου της ΕΤΕ
Αύξηση 19,6% - 20% εκτιμούν οι Eurobank Securities και Marfin Analysis πως θα παρουσιάσουν τα κέρδη προ φόρων του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας στο πρώτο τρίμηνο του 2004.

Σημειώνεται πως η Εθνική Τράπεζα θα ανακοινώσει τα μεγέθη του πρώτου τριμήνου στις 29 Απριλίου 2004.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Eurobank Securities στο πρωινό της report με ημερομηνία 8 Απριλίου 2004 τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων αναμένεται να παρουσιάσουν βελτίωση 19,6% διαμορφούμενα στα 134 εκατ. ευρώ από 112 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Η Eurobank Securities αποδίδει την εν λόγω αύξηση στα υψηλότερα κέρδη από τις βασικές τραπεζικές δραστηριότητες, ενώ επισημαίνει πως το περυσινό πρώτο τρίμηνο ήταν το πιο ”αδύναμο” της χρονιάς.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Marfin Analysis τα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας αναμένεται να ξεπεράσουν τα 130 εκατ. ευρώ και να πλησιάσουν τα 140 εκατ. ευρώ, αύξηση που υπερβαίνει το 20%.

Επίσης, η χρηματιστηριακή, επικαλούμενη δημοσιεύματα του Τύπου, αναφέρει πως τα ονόματα των νέων υποδιοικητών της Εθνικής Τράπεζας αναμένεται να ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ συμπληρώνει πως τα ονόματα που ακούγονται αφορούν στους κ. Σορώτο της Citibank και Πεχλιβανίδη της Eurobank.

Η Marfin Analysis επισημαίνει επίσης πως η τρέχουσα διοικητική δομή της Τράπεζας αναμένεται να αλλάξει, με τον αριθμό των γενικών διευθυντών να μειώνεται σε έξι από δέκα που είναι τώρα.

Ταυτόχρονα, η Marfin Analysis εκτιμά πως ενόψει της ανακοίνωσης των ονομάτων που θα αποτελέσουν τη νέα διοικητική ομάδα της Εθνικής Τράπεζας, η μετοχή της Τράπεζας αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v