Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Εν αναμονή των αποτελεσμάτων α’ τριμήνου

Οι διεθνείς αγορές και τα αποτελέσματα α’ τριμήνου θα αποτελέσουν καταλύτες για την αγορά εκτιμούν οι ΑΧΕ, ενώ βραχυπρόθεσμα η τάση από το εξωτερικό είναι πιθανό να συνεχίσει ως κυρίαρχη.

ΑΧΕ: Εν αναμονή των αποτελεσμάτων α’ τριμήνου
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Η Marfin Analysis σημειώνει πως το ενδιαφέρον των επενδυτών αναμένεται να στραφεί σταδιακά προς τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου του 2004, ενώ βραχυπρόθεσμα οι διεθνείς χρηματαγορές είναι πιθανό να συνεχίσουν να είναι οι κύριοι διαμορφωτές της τάσης του Χ.Α.

Επίσης, η Marfin στο πρωινό της report αναφέρεται στον τραπεζικό κλάδο, εκτιμώντας πως όσο πλησιάζουμε στην ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου οι επενδυτές θα διατηρήσουν το ενδιαφέρον τους για τις μετοχές του κλάδου.

Από την άλλη, η Eurobank Securities αναφέρει πως οι διεθνείς αγορές θα δώσουν την τάση στην Σοφοκλέους ελλείψει σημαντικής εγχώριας ειδησεογραφίας.

Ακόμα, όπως υπογραμμίζει η Eurobank Securities, η ψυχολογία της αγοράς είναι αισιόδοξη, με αποτέλεσμα να είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί μια ανοδική κίνηση των ευρωπαϊκών αγορών. Ακόμα, στις αρνητικές παραμέτρους, τονίζει η Eurobank Securities, συγκαταλέγονται οι γεωπολιτικές εξελίξεις.

Όπως επισημαίνει η Εγνατία ΑΧΕ στο πρωινό της report, οι αγορές διατηρούν τη διάθεση για συσσώρευση εν όψει της ανακοίνωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου 2004.

Επιπλέον, οι αναλυτές της Εγνατίας ΑΧΕ αναφέρουν πως το Χ.Α. θα ακολουθήσει τη διεθνή τάση, δεδομένης της έλλειψης σημαντικής ειδησεογραφίας, ενώ το ενδιαφέρον για τις τράπεζες την ΔΕΗ καθώς και επιλεγμένους τίτλους της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενδεχόμενως θα διατηρηθεί.

Ακόμα, η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει πως είναι πιθανό ο ΟΠΑΠ να κινηθεί ανοδικά έπειτα από την πρόσφατη αδυναμία που προέκυψε λόγω των κατηγοριών εναντίον μελών του Δ.Σ.

Τι έγινε την προηγούμενη εβδομάδα: Με κέρδη έκλεισε η προηγούμενη εβδομάδα, αφού το κλείσιμο της Πέμπτης βρήκε τον Γ.Δ. στις 2.451,72 μονάδες, κερδίζοντας 3,33% σε εβδομαδιαία βάση.

Τα επιδόματα ανεργίας και η βελτίωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στην Αμερική, οι πρώτες θετικές ενδείξεις για τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου των εισηγμένων και η μικρή βελτίωση της ρευστότητας, αναφέρει στο εβδομαδιαίο report της η Magna Trust ΑΧΕΠΕΥ, βοήθησαν την αγορά να διασπάσει την τετραπλή κορυφή των 2.380 μονάδων, επίπεδο το οποίο κατά κάποιο τρόπο δημιούργησε αμφιβολίες για τη διατηρησιμότητα της ανοδικής τάσης.

Επιχειρηματικά, συνεχίζει η Magna Trust, οι κινήσεις αναδιάρθρωσης της Delta Singular σχολιάστηκαν από την αγορά ως προς τα μελλοντικά σενάρια που αφορούν sτο μέλλον την εταιρίας, σε μια περίοδο όπου τα φαινόμενα κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης (oμολογιακά δάνεια) και στελεχιακής κινητικότητας (Intracom, διοικήσεις ΔΕΚΟ και τραπεζών) ανοίγουν το παιχνίδι των επιχειρηματικών εξελίξεων σε πολλούς τομείς, στοιχείο το οποίο μπορεί να αποτελέσει τον μοχλό κίνησης της αγοράς για τους επόμενους μήνες.

Την ερχόμενη Παρασκευή κλείνουν οι σειρές παραγώγων για τοn μήνα Απρίλιο, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στην περιοχή μεταξύ 1.275 και 1.250 μονάδων στον FTSE-20, τονίζει επίσης η Magna Trust.

Από την άλλη, η Omega Bank κάνει λόγο για συγκρατημένη αισιοδοξία στο Χ.Α., αναφέροντας πως η παρουσία των θεσμικών επενδυτών συνέβαλε στην περαιτέρω άνοδο του Γενικού Δείκτη, ενώ διαμορφώθηκε μια τάση απορρόφησης μερισμάτων, η οποία ενδεχομένως θα συνεχιστεί.

Τεχνικά, αναφέρει η Omega Bank, η μεσοπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική, με την πρώτη αντίσταση να βρίσκεται στις 2.480 μονάδες, ενώ στον αντίποδα η στήριξη εντοπίζεται στις 2.410 μονάδες.

Τι έγινε την Παρασκευή: Κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 1,33%, στις 2.451,72 μονάδες.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v