Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο οικονομικός Τύπος της Τρίτης

Στις εξελίξεις γύρω από το Κυπριακό, στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας όπως διαμορφώνεται από τα στοιχεία της εν εξελίξει απογραφής, αλλά και σε φορολογικά θέματα αναφέρονται οι πολιτικές και οικονομικές εφημερίδες της Τρίτης.

Ο οικονομικός Τύπος της Τρίτης
Το Κυπριακό και οι εξελίξεις του, η εικόνα της ελληνικής οικονομίας, όπως αποτυπώνεται στη δημοσιονομική απογραφή της κυβέρνησης Καραμανλή, αλλά και φορολογικά θέματα βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του οικονομικού και πολιτικού Τύπου της Τρίτης.

Κυπριακό: Στην αρνητική απάντηση του ΟΗΕ στην πρόταση του ΑΚΕΛ για αναβολή της διεξαγωγής των δημοψηφισμάτων αναφέρονται στις πρώτες τους σελίδες οι εφημερίδες ”Νέα” και ”Ελευθεροτυπία”. ”Τα Νέα” γράφουν για ”Χαριστική βολή στο σχέδιο Ανάν από ΑΚΕΛ - ΟΗΕ”, ενώ ο πρώτος τίτλος της ”Ελευθεροτυπίας” αναφέρεται σε ”Δραματική αλλαγή σκηνικού”.

Στη συνέχεια και οι δύο εφημερίδες σχολιάζουν το πώς οι εξελίξεις οδήγησαν σ’ αυτή την απόφαση τον ΟΗΕ και το τι μπορεί να σημαίνει αυτό για το Κυπριακό.

Προσλήψεις: Σε επικείμενες προσλήψεις στον δημόσιο τομέα αναφέρεται στο βασικό του θέμα ο ”Ελεύθερος Τύπος”, κάνοντας λόγο για ”2.367 προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων”.

Μακροοικονομικά: ”Ευχάριστη έκπληξη με τα δημόσια έσοδα στο 6,3%” είναι ο τίτλος της ”Ναυτεμπορικής”, η οποία χαρακτηρίζει τους φόρους εισοδήματος, ΦΜΑΠ και ΦΠΑ ”σανίδα σωτηρίας”.

Για ”απεργιακή πυρόσβεση” κάνει λόγο η Οικονομική ”Ελευθεροτυπία”, προσθέτοντας ότι το οικονομικό επιτελείου της κυβέρνησης επιθυμεί να κλείσει όλα τα ανοικτά μέτωπα ”εν όψει Ολυμπιακού θέρους”.

Ξένες επενδύσεις: Στην άποψη που έχουν οι ξένοι επενδυτές για την εΕλληνική οικονομία αναφέρεται στο πρώτο του θέμα το ”Χρηματιστήριο”, γράφοντας ”Με… άλλο μάτι βλέπουν οι ξένοι τώρα την Ελλάδα” και προσθέτοντας ότι ”οι ευθύνες βαρύνουν την προηγούμενη κυβέρνηση”. Περαιτέρω το βασικό άρθρο του ”Χ” αναφέρεται στις αποκλίσεις οικονομικών μεγεθών που προκύπτουν από τη συνεχιζόμενη δημοσιονομική απογραφή, ενώ εκτιμά ότι είναι ”ορατός ο κίνδυνος επιπτώσεων στα ομόλογα”.

Φορολογία: ”Επαναφέρουν τα πρόστιμα, καταργούν το πόιντ σίστεμ” είναι ο βασικός τίτλος του οικονομικού ενθέτου των ”Νέων”, το οποίο στον υπότιτλο αναφέρεται σε άμεσες εισπράξεις από τιμωρία φοροπαραβάσεων επιχειρήσεων. ”Προς ρύθμιση για τις εκκρεμείς φοροπαραβάσεις” είναι ο τίτλος της ”Ημερησίας”, η οποία κάνει λόγο για αυτόματο κλείσιμο που αφορά τις χρήσεις 1999-2002.

Γενική - SocGen: Στην πιθανή εξέλιξη του deal Γενικής - Societe General αναφέρεται το ”Χρηματιστήριο”, παραθέτοντας την εκτίμηση που θέλει τη δημόσια προσφορά που υπέβαλε η γαλλική τράπεζα να οδηγείται σε αποτυχία.

Λαζαρίδης: ”Καλύφθηκε η αύξηση κεφαλαίου του Λαζαρίδη”, αναφέρει στην πρώτη του σελίδα το ”Χρηματιστήριο”, προσθέτοντας ότι το 15% διατέθηκε σε συνεργάτες της εταιρίας.

Κέκροπας: Η ίδια εφημερίδα αναφέρεται ακόμη στο ”νέο οικιστικό συγκρότηματου Κέκροπα”, project που εντάσσει στο πλαίσιο ανάπτυξης της ακίνητης περιουσίας της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v