Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μίνι - Ανάσταση στη Σοφοκλέους

Ευχάριστη έκπληξη επεφύλασσε η Σοφοκλέους στους λίγους εναπομείναντες ”θαυμαστές” της κατά την τελευταία (προ του Πάσχα) συνεδρίαση, με τη συνδρομή των διεθνών αγορών. Ισχυρή ώθηση από τα blue chips, κέρδη άνω του 6% για 21 τίτλους, στο 3,32% κέρδη στη Μεγάλη Εβδομάδα.

Ραντεβού την Τρίτη, έδωσε η Σοφοκλέους, στους λίγους εναπομείναντες ”θαυμαστές” της, εκπλήσσοντας ευχάριστα κατά την τελευταία (προ του Πάσχα) συνεδρίαση, έστω και αν το διεθνές κλίμα έδρασε υποστηρικτικά.

Αλλωστε, τα εβδομαδιαία κέρδη του Γενικού Δείκτη ανήλθαν στο 3,32%.

Είναι γεγονός ότι πριν την συνεδρίαση το σύνολο σχεδόν των επαγγελματιών του χώρου ήταν ιδιαίτερα επιφυλακτικοί, εκτιμούσαν ότι μετά τις γιορτές και όταν θα αρχίσει η ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου η Αγορά θα πάρει κατεύθυνση, ενώ οι πιο αισιόδοξοι απλά υποστήριζαν ότι στην καλύτερη περίπτωση το Χ.Α. να ακολουθήσει τον ρυθμό των ξένων Αγορών (όχι όμως και να υπεραποδόσει έναντι αυτών, τουλάχιστον μέχρι τις 16.00).

Περισσότερο αισιόδοξοι οι ασχολούμενοι με την τεχνική ανάλυση, καθώς ο Δείκτης, έστω και με αγορές του τελευταίου ημιώρου, διέσπασε με χαρακτηριστική ευκολία το πάνω μέρος της ”ισχυρής ζώνης” των 2.407-2.440 μονάδων, κάτι που τεχνικά του ”δίνει” κίνηση μέχρι το τεχνικό ”χάσμα” των 2.462 μονάδων.

Από τις μετοχές του FTSE, κοντά στο υψηλό ημέρας λίγο πριν το τέλος ΔΕΗ, ΟΤΕ, Εθνική, Ιντρακόμ, Ελ. Πετρέλαια, Alpha Bank, Cosmote και Eurobank, με κέρδη μεγαλύτερα των δύο ποσοστιαίων μονάδων ΔΕΗ, Ελ. Πετρέλαια, Ιντρακόμ, Εθνική, Alpha Bank και Eurobank, συνεχίστηκαν οι πιέσεις στον ΟΠΑΠ, ήπιες ρευστοποιήσεις σε Γερμανό, Coca-Cola, Motor oil, ενώ η Πειραιώς ελάχιστα απώλεσε από το μέρισμα των 0,30 ευρώ που απέκοψε.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, το +1,61% των Τηλεπικοινωνιών και το +1,96% των Τραπεζών ”δείχνουν” τους ”υπαίτιους” και έκλεισε πολύ κοντά στο υψηλό ημέρας και συγκεκριμένα στις 2.451,72 μονάδες με κέρδη 1,33%, σε μία συνεδρίαση που ο τζίρος σχετικά ενισχυμένος έφθασε τα 120,2 εκ. ευρώ από τα οποία τα 3,6 εκ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Υπέρ των αισιόδοξων η τελική εικόνα με 238 ανοδικές μετοχές έναντι 61 πτωτικών και σε 21 τίτλους τα κέρδη ξεπέρασαν το 6%.

Όσον αφορά τους επιμέρους τίτλους, τέταρτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για τον Πήγασο, πέμπτη για την Ναυτεμπορική, σημαντικό μάζεμα προς το τέλος για Sex-Form, Βερνίκο, Spider και Βαλκάν, κινητικότητα σε S&B Βιομηχανικά Ορυκτά και Ερμή, δεν ”ενθουσίασε” το ”ντεμπούτο” των Eurobrokers, ενώ ίσως χρειάζεται προσοχή η Κλουκίνας-Λάππας καθώς δείχνει να έχει μπει σε ”μονοπάτι” ανοδικής διόρθωσης (!).

Όσον αφορά τις προσυμφωνημένες συναλλαγές, πραγματοποιήθηκαν, ένα πακέτο 721.897 τεμάχια της Intracom στα 4,56 ευρώ, ένα πακέτο 5.000 τεμάχια της ΔΕΗ στα 22,10 ευρώ και ένα πακέτο 14.000 τεμάχια του ΟΠΑΠ στα 14,44 ευρώ.

Υ.Γ. Χαρούμενη Ανάσταση με υγεία για όλους (!!!).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v