Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρευστοποιήσεις κερδών στο ΧΑ

Στο κλίμα των διορθωτικών τάσεων που επικρατούν στις διεθνείς αγορές κινείται η Σοφοκλέους, όπου κυριαρχεί η διάθεση για αποκόμιση κερδών. Στο ”κόκκινο” η πλειονότητα των μετοχών, με θετικό πρόσημο ο ΟΤΕ, σε χαμηλά επίπεδα ο τζίρος.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ζύμωση στα χαμηλά. Εκ πρώτης όψεως η μέχρι στιγμής εικόνα της αγοράς παρουσιάζεται απογοητευτική.

Λιγότερες των 20 οι μετοχές που αντιδρούν στο σύνολό τους, χαμηλότερα οι μετοχές του FTSE-20, αλλά...

Ο Γενικός Δείκτης παραμένει υψηλότερα των 2.445 μονάδων, ενώ στις 13.25 πραγματοποιήθηκαν 2 πακέτα από σειρά προσυμφωνημένων πράξεων σε μετοχές του FTSE-20, στις Alpha και ΔΕΗ.

Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε ένα πακέτο των 143.330 τεμαχίων της Alpha στα 26,56 ευρώ και ένα της ΔΕΗ 104.500 στα 22,02 ευρώ.

Το παράδοξο είναι πως και οι δύο συναλλαγές πραγματοποιήθηκαν σε τιμή πολύ κοντά στην τρέχουσα.

Από τους υπόλοιπους τίτλους του FTSE-20, ο ΟΤΕ καταγράφει κέρδη (στα 11,80 ευρώ), με συναλλαγές 400 και πλέον χιλιάδων τεμαχίων.

Για τη συνέχεια, θα πρέπει να δοθεί σημασία στις προσυμφωνημένες πράξεις που σχεδιάζεται να πραγματοποιηθούν και σε άλλες συγκεκριμένες μετοχές εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Από τις ελάχιστες (18) μετοχές που αντιδρούν, ξεχωρίζει βεβαίως η νέα υψηλή τιμή των 5,10 ευρώ για τον Κωτσόβολο, η επίσης υψηλή τιμή στα 4,32 ευρώ για τον Φουρλή, τα 5,84 ευρώ της Alpha Αστικά Ακίνητα, η αδιάλειπτη ανοδική πορεία της Τεχνικής Ολυμπιακής, τα 5,34 ευρώ του ΙΑΣΩ και τα ”άνω κάτω” γύρω από το 1 ευρώ του Γρηγόρη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v