Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος την Τετάρτη

Το Κυπριακό, οι εξελίξεις στον ΟΤΕ με την πρόταση του Π. Βουρλούμη για την ανάληψη της θέσης του επικεφαλής, οι νέοι φορολογικοί έλεγχοι, αλλά και επιχειρηματικές ειδήσεις απασχολούν μεταξύ άλλων τις οικονομικές και πολιτικές εφημερίδες της Τετάρτης.

Ο Τύπος την Τετάρτη
Οι εξελίξεις στο Κυπριακό, οι φορολογικοί έλεγχοι με στόχο την αύξηση των κρατικών εσόδων, η πρόταση του Π. Βουρλούμη για την ανάληψη της θέσης του επικεφαλής στον ΟΤΕ, αλλά και προβλέψεις για τις τραπεζικές επιδόσεις στο τρίμηνο απασχολούν μεταξύ άλλων τον οικονομικό και πολιτικό Τύπο της Τετάρτης.

Κυπριακό: Στις εξελίξεις γύρω από το σχέδιο Ανάν και στην πιθανότητα ελληνοκυπριακής άρνησης αναφέρονται τα πρωτοσέλιδα του Τύπου την Τετάρτη.

”Καταιγίδα πιέσεων και εγγυήσεων” είναι ο τίτλος των ”Νέων”, ενώ στον υπέρτιτλο γίνεται λόγος για ”έντονο παρασκήνιο με ΗΠΑ”. ”Σχέδιο Ανάν- πιέσεις για ναι, παραιτήσεις για όχι” είναι ο βασικός τίτλος του ”Ελεύθερου Τύπου”, ενώ η ”Καθημερινή” αναφέρει ότι ”το κυπριακό ”όχι” ανησυχεί τον Καραμανλή”.

”Ναυάγιο και στην αναβολή” ο τίτλος της ”Ελευθεροτυπίας”, η οποία στον υπέρτιτλο αναφέρει ότι ”κλονίζει τον Ανάν η προοπτική του ”όχι” των Ελληνοκυπρίων. Για ”πιέσεις και παρασκήνιο σε Αθήνα και Λευκωσία” κάνει λόγο ”Το Βήμα”, προσθέτοντας: ”Συνεχείς παρεμβάσεις Ουάσιγκτον για ΝΑΙ στο δημοψήφισμα”.

Φορολογικά: ”Σαφάρι φοροελέγχων με αρχή τα ΑΦΜ σε 9” είναι ο τίτλος της ”Ναυτεμπορικής”, η οποία αναφέρεται στην απόφαση της οικονομικής ηγεσίας να θέσει στο μικροσκόπιο και τις εκκρεμείς ανέλεγκτες υποθέσεις. ”Εντατικοί οι έλεγχοι για αύξηση των εσόδων” είναι ο βασικός τίτλος του ”Κέρδους”.

”Στο ”9” οι έλεγχοι” είναι ο τίτλος της ”Εξπρές”, ενώ ”οι 5 κατηγορίες υψηλού κινδύνου για την εφορία” αυτός της ”Ημερησίας”, η οποία προσθέτει: ”Στο στόχαστρο οι εταιρίες με ανέλεγκτες χρήσεις και εικονικά τιμολόγια” και ”το Νο 9 του ΑΦΜ καίει επιτηδευματίες”.

”Ελεγχοι-σκούπα για έσοδα” τιτλοφορείται το ”Βήμα Ανάπτυξη”, ενώ ”Μπαράζ ελέγχων” είναι ο τίτλος του ενθέτου ”Οικονομία των Νέων”. Παρόμοιος είναι ο βασικός τίτλος του οικονομικού ενθέτου του ”Ελεύθερου Τύπου”: ”Ποιους θα καλέσει για έλεγχο η εφορία”.

Σοφοκλέους: Στην ανοδική κίνηση της αγοράς και στην παράλληλα καθοδική κίνηση του τζίρου αναφέρεται το ”Χρηματιστήριο”, έχοντας σαν βασικό του τίτλο ”Αντίθετη πορεία για τζίρο και Γενικό Δείκτη” και υπότιτλο ”σε χειμέρια νάρκη παραμένουν οι πωλητές”.

Μισθοί: 6% για όλους +2% στο βασικό”, είναι ο τίτλος της ”Οικονομικής Ελευθεροτυπίας”, η οποία στον υπέρτιτλο προσθέτει ότι η ΓΣΕΕ προσέρχεται στη διαπραγμάτευση με στόχο στα 25,1 ευρώ για νεοεισερχόμενους.

Τράπεζες: Για προσδοκίες αύξησης τραπεζικών κερδών κάνει λόγο στο οπισθόφυλλό της η ”Καθημερινή”, αναφέροντας ότι οι αναλυτές εκτιμούν την αύξηση των τραπεζικών κερδών περί το 20% για το α΄ τρίμηνο του 2004.

ΟΤΕ - ΔΕΠΑ: ”Νέα ηγεσία σε ΟΤΕ και ΔΕΠΑ”, είναι ο σχετικός τίτλος της ”Ναυτεμπορικής”, ”ο Π. Βουρλούμης στον ΟΤΕ” τιτλοφορείται σχετικά η ”Ημερησία”. Στο θέμα αναφέρονται ακόμη η ”Καθημερινή”, το ”Κέρδος” και η ”Εξπρές”.

Eurobank: Στην επικείμενη ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου της Eurobank αναφέρεται το ”Χρηματιστήριο”, αναφέροντας ότι αυτά θα ανακοινωθούν στις 13 Μαΐου και προσθέτοντας ότι η τράπεζα αναμένει αύξηση κερδών

Fanco: ”Αρνητικές αποκλίσεις για τη Fanco” αναφέρει στην πρώτη του σελίδα το ”Χρηματιστήριο”, προσθέτοντας ότι παρουσίασε ζημίες 6.601 ευρώ αντί κερδών 1,3 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v