Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιχείρηση ”εξαέρωσης”

”Πισθάγκωνα” πιάστηκαν όσοι επιχείρησαν να ”παίξουν” ”ανοιχτά” την αγορά, καθώς ισχυροί παίχτες επέβαλαν από την αρχή τους κανόνες του παιχνιδιού, μη επιτρέποντας την εκμετάλλευση από κάποιους της αφορμής, δηλ. της τοποθέτησης νέας διοίκησης στον ΟΤΕ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η ”επιχείρηση εξαέρωσης” στήθηκε από την αρχή της συνεδρίασης, οδηγώντας το Γενικό Δείκτη προς τις 2.440 μονάδες.

Λίγο πολύ αναμενόμενη η στάση των ισχυρών παραγόντων της αγοράς, που με αφορμή τη διόρθωση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων επεχείρησαν και πέτυχαν να ”κόψουν” τη... φόρα όσων σχεδίαζαν να τοποθετηθούν ”ανοιχτά”.

Έτσι, στα πρώτα 10 λεπτά της συνεδρίασης η μετοχή της Εθνικής βρέθηκε να υποχωρεί κατά 1,20% (22,86 ευρώ), της Alpha στα 1,30% (26,62 ευρώ), της Eurobank κατά 1,8%, της Πειραιώς κατά 2,9%, των ΕΛ.ΠΕ. κατά 3%, ενώ ανάλογη ήταν η συμπεριφορά και των υπόλοιπων μετοχών του FTSE-20.

Είναι χαρακτηριστικό πως 20 λεπτά μετά την έναρξη της συνεδρίασης ισορρόπησε στα 37,06 ευρώ η μετοχή του Τιτάνα και γύρισε θετικά στα 18,56 ευρώ η μετοχή των ΚΑΕ.

Η συνέχεια αναμένεται εξίσου ενδιαφέρουσα, μετά τον αρχικό εγκλωβισμό των ”αεριτζήδων”, με πιθανότατη τη συσχέτιση της κίνησης του Γ.Δ. με αυτή των ευρωπαϊκών αγορών.

Οι συναλλαγές του πρώτου 30λεπτου δεν ξεπερνούσαν τα 9 εκατ. ευρώ, ενώ 185 μετοχές υποχωρούσαν και για 202 δεν είχε πραγματοποιηθεί καν εναρκτήρια πράξη.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό πως από τις 20 μετοχές με ποσοστό αρνητικής μεταβολής μεγαλύτερο του 2,5% μόνο σε 4 περιπτώσεις (Μοχλός, Κορφίλ, Delta Singular, ΑΛΤΕ), η προσφορά – εμπορευσιμότητα ξεπερνούσε τις 5.000 τεμάχια.

Αναμένουμε για τη συνέχεια την εξισορρόπηση της αγοράς σε λογικότερο επίπεδο, σαφώς πάνω από τις 2.445 μονάδες, όπου και επιχειρείται να διαμορφωθεί ”στήριξη”.

Σημείωση: Η μετοχή της Delta Singular υποχωρούσε στην αρχή της συνεδρίασης κατά 4,17%, στα 1,84 ευρώ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η αγορά αναμένει από την προηγούμενη εβδομάδα (7/4) την επιβεβαίωση ή όχι φημών και δημοσιευμάτων για την εξαγορά της μισής Delta Singular από την αμερικανική First Data.

Εκ των βασικών μετόχων της εισηγμένης είναι η Alpha Bank, που ελέγχει το 38,13%. (Για περισσότερες λεπτομέρειες δες σχετικό δημοσίευμα του euro2day.gr στις 7/4 – 9.42 στην ενότητα Αγορά).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v