Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεικτοβαρής ώθηση στο ΧΑ

Ανοδικά κινήθηκε και έκλεισε η πρώτη, μετά τις διακοπές του Πάσχα, συνεδρίαση στη Σοφοκλέους, όπου το ενδιαφέρον εστιάσθηκε σε τράπεζες και τηλεπικοινωνίες, εν μέσω ενός έντονα υποστηρικτικού διεθνούς κλίματος. Στα 91 εκατ. ευρώ ο τζίρος.

Ανοδικά κινήθηκε και έκλεισε η πρώτη, μετά τις διακοπές του Πάσχα, συνεδρίαση, εν μέσω ενός έντονα υποστηρικτικού διεθνούς κλίματος (τουλάχιστον από τα τρία μεγάλα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και για όσο συνεδρίαζε η Σοφοκλέους).

Κύριος ”υπαίτιος” του ανοδικού κλίματος η υψηλή κεφαλαιοποίηση, ενώ αντίθετα με τις αμέσως προηγούμενες συνεδριάσεις μεσαία και μικρότερη ακολούθησαν μάλλον ”ράθυμα”.

Παράγοντες της Αγοράς, αναφέρονται στην έλλειψη επιχειρηματικών ειδήσεων τέτοιων που να αναζωπυρώσουν το ενδιαφέρον σε μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό, εκτιμούν ότι η εικόνα των διεθνών Αγορών θα συνεχίσει να παίζει πρωτεύοντα ρόλο, όμως η ψυχολογία των λίγων εμπλεκομένων έχει βελτιωθεί σημαντικά με ότι αυτό συνεπάγεται.

Συγκρατημένα αισιόδοξοι και οι τεχνικοί αναλυτές, καθώς ο Δείκτης κάλυψε το τεχνικό ”κενό” των 2.462 μονάδων, κάτι που τεχνικά του δίνει κίνηση προς τις 2.498 μονάδες.

Όλες οι μετοχές του FTSE με θετικό πρόσημο, όμως στην πρώτη σειρά των πρωταγωνιστών με κέρδη μεγαλύτερα του 2% οι Alpha Bank (νέο υψηλό 52 εβφομάδων, συνυπολογιζομένου του μερίσματος), Cosmote, Εμπορική, Βιοχάλκο και Ιντρακόμ.

Παραπέμπει στις επόμενες συνεδριάσεις η τελική εικόνα (αφού δημιουργήθηκε λόγω έλλειψης πωλητών και όχι από σημαντικό αγοραστικό ενδιαφέρον) με 209 ανοδικές μετοχές έναντι 95 πτωτικών και σε 14 τίτλους τα κέρδη ξεπέρασαν το 6%.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, μεταξύ 2.458,12 και 2.479,13 μονάδων για να κλείσει τελικά στις 2.475,59 μονάδες με κέρδη 0,97%, σε μία συνεδρίαση που ο τζίρος παρουσίασε κάθετη πτώση φθάνοντας τα 90 εκ. ευρώ από τα οποία τα 2,5 εκ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Από τις επιμέρους μετοχές, πέρασε και πάλι το 1 ευρώ η Informatics (για τους ”λάτρεις της αδρεναλίνης”), κινητικότητα στον Μοχλό, ”ανοιχτές” εντολές αγορών τα τελευταία λεπτά διαμόρφωσαν την τελική εικόνα σε Ελγέκα και Ευρωσυμμετοχές, τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για τον Δρομέα, ενώ το Αλουμίνιο Ελλάδος δείχνει διάθεση διακράτησης των πρόσφατων κερδών και με την ταυτόχρονη άνοδο του δολαρίου ίσως χρειάζεται επιπλέον προσοχή.

Όσον αφορά τις προσυμφωνημένες συναλλαγές, πραγματοποιήθηκαν, ένα πακέτο 104.000 τεμάχια της Ελγέκα στα 5,88 ευρώ και ένα πακέτο 340 τεμάχια της Coca Cola 3E στα 21,80 ευρώ.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκε ένα πακέτο 80.150 τεμάχια της Εθνικής Τράπεζας στα 23,18 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v