Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Καλοδεχούμενη η αλλαγή στον ΟΤΕ

Στα θετικά για την αγορά νέα της νέας διοίκησης του ΟΤΕ εστιάζουν οι χρηματιστηριακές, ενώ όπως εκτιμούν, οι διεθνείς αγορές θα συνεχίσουν να αποτελούν τον κύριο διαμορφωτή της τάσης για την ελληνική αγορά.

ΑΧΕ: Καλοδεχούμενη η αλλαγή στον ΟΤΕ
Θετικά νέα θεωρεί τους νέους διορισμούς στο τιμόνι κρατικών εταιριών η Eurobank Securities καθώς όπως επισημαίνει μειώνουν την σχετική αβεβαιότητα.

Ακόμα, επισημαίνει πως ο κ. Βουρλούμης που προτάθηκε από την κυβέρνηση για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου και προέδρου του ΟΤΕ έχει σημαντική εμπειρία σαν κορυφαίο στέλεχος στον χρηματοοικονομικό τομέα.

Ωστόσο, τονίζει η Eurobank Securities οι διεθνείς αγορές συνεχίζουν να καθορίζουν την τάση του Χ.Α. Σε αυτά τα πλαίσια συμπληρώνει η Eurobank Securities το αρνητικό κλείσιμο της Αμερικής πιθανώς να επηρεάσει την Ευρώπη και την Σοφοκλέους παρέχοντας δικαιολογία για την εκδήλωση πιθανών τάσεων κατοχύρωσης κερδών.

Θετική εξέλιξη χαρακτηρίζει την αλλαγή της διοίκησης στον ΟΤΕ η Marfin Analysis αναφερόμενη στην πρόθεση της κυβέρνησης να προτείνει τον κ. Βουρλούμη για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου και προέδρου του οργανισμού. Παράλληλα, η Marfin τονίζει πως αυτό είναι πιθανό να δημιουργήσει ένα κλίμα ευφορίας βραχυπρόθεσμα.

Εξάλλου, όπως επισημαίνει η Π&Κ στο πρωινό της report, η επιλογή του κ. Βορλούμη υπόκειται στην έγκριση της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Οργανισμού, που είναι προγραμματισμένη για νωρίτερα από την 18η Ιουνίου.

Εντεινόμενη πίεση εκτιμά ότι είναι πιθανή για τη σημερινή συνεδρίαση η Marfin Analysis, ενώ βραχυπρόθεσμα θεωτεί ότι οι διεθνείς αγορές θα συνεχίσουν να είναι ο κύριος παράγοντας διαμόρφωσης της τάσης στην αγορά.

Εξάλλου για ”βραχυπρόθεσμο ενθουσιασμό στη μετοχή του ΟΤΕ” κάνει λόγο η ίδια χρηματιστηριακή, χαρακτηρίζοντας την διοικητική αλλαγή ”αναγκαία”.

Από την πλευρά της, η Εθνική ΑΧΕ αναμένει ότι τόσο οι τάσεις επιλεκτικών τοποθετήσεων, όσο και οι αναιμικοί τζίροι θα συνεχιστούν και σήμερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v