Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εισαγόμενες πιέσεις στη Σοφοκλέους

Αφορμή για διόρθωση αναζητούσε η Σοφοκλέους, την οποία βρήκε στο αρνητικό διεθνές κλίμα που προκάλεσαν οι δυσοίωνες προβλέψεις της Intel. Περισσότερο έκδηλη ήταν η διάθεση για αποκόμιση κερδών στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, ενώ ο ΟΤΕ διακρίθηκε σε ρόλο ”μοναχικού καβαλάρη”.

Έντονα πτωτική συνεδρίαση, που είχε σαν αφορμή το αρνητικό διεθνές κλίμα, με τις πιέσεις να απλώνονται σε όλο το εύρος του ταμπλό, καθώς η υψηλή κεφαλαιοποίηση δημιούργησε κλίμα και διαθέσεις και η ανυπαρξία αγοραστών στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις την τελική εικόνα.

Χρηματιστηριακοί παράγοντες δεν αποκλείουν να συνεχιστούν οι πιέσεις (οι πωλητές στην υψηλή κεφαλαιοποίηση έχουν την ”πολυτέλεια” να ρευστοποιούν με κέρδη), εκτιμούν ότι οι διεθνείς Αγορές θα συνεχίσουν να είναι ο κύριος παράγοντας που θα καθορίσει την βραχυπρόθεσμη τάση, έστω και αν η πτώση του ευρώ δείχνει να ευνοεί τους Ευρωπαίους εξαγωγείς.

Προσεκτικοί και ίσως ελαφρώς ανήσυχοι όσοι ασχολούνται με την τεχνική ανάλυση, περιμένουν πότε θα βγει το ”νέο κύμα” αγοραστών στις Τράπεζες, καθώς ο ΟΤΕ από μόνος του, αν και τεχνικά δείχνει ότι μπορεί να έχει περιθώρια ανόδου, δεν μπορεί να τραβήξει ολόκληρη την Αγορά, ενώ παραμένει η εικόνα ”ερήμωσης” στην Περιφέρεια απογοητεύοντας τους τυχόν εναπομείναντες ”θαυμαστές” της.

Από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, ”μοναχικός καβαλάρης” ο ΟΤΕ έκλεισε με θετικό πρόσημο, αμετάβλητα τα ΚΑΕ, στο ”κόκκινο” όλο το Τραπεζικό ταμπλό και με απώλειες μεγαλύτερες των δύο ποσοστιαίων μονάδων, Alpha Bank, Eurobank, Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Ελ. Πετρέλαια, Εμπορική και Εθνική.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, για να κλείσει κοντά στο χαμηλό ημέρας και συγκεκριμένα στις 2.440,64 μονάδες με απώλειες 1,41%, σε μία συνεδρίαση που ο χαμηλός τζίρος των 95,8 εκ. ευρώ, από τα οποία τα 12,8 εκ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές, δεν εμπόδισε την κάκιστη τελική εικόνα, με 41 ανοδικές μετοχές έναντι 266 πτωτικών και σε 25 τίτλους οι απώλειες ξεπέρασαν το 5%

Όσον αφορά τις επιμέρους μετοχές, κινητικότητα σε Κωτσόβολο και Kego, τέταρτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για τον Δρομέα, ”ανοιχτές” εντολές αγορών δημιούργησαν την τελική εικόνα στην Alfa - Alfa Energy (η πρώτη εντολή αγοράς ήταν ελάχιστα ψηλότερα από το προηγούμενο κλείσιμο), αξιοσημείωτα κέρδη για Rainbow, Moultirama και Χαϊδεμένο με 170, 710 και 204 τεμ. αντίστοιχα, όμως ασφαλώς αυτό είναι καλύτερο από την Ελβιεμέκ που με συνολικό όγκο 1150 τεμάχια ”κατόρθωσε” να καταγράψει απώλειες 11,30% (!!!).

Όσον αφορά τις προσυμφωνημένες συναλλαγές, πραγματοποιήθηκαν, ένα πακέτο 600.000 τεμάχια του Φουρλή στα 4,12 ευρώ και 4 πακέτα του ΟΠΑΠ, τα δύο των 100.000 τεμαχίων έκαστο στα 13,90 και 13,86 ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα δύο των 3.500 και 100.000 τεμαχίων στα 14,27 και 13,84 ευρώ αντίστοιχα.

Ακόμα, ένα πακέτο 143.330 τεμάχια της Alpha Bank στα 26,56 ευρώ, ένα πακέτο 104.510 τεμάχια της ΔΕΗ στα 22,02 ευρώ, ένα πακέτο 100 τεμάχια της Intracom στα 4,86 ευρώ και ένα πακέτο 100 τεμάχια της Nexans στα 3,26 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v