Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin: Οι προβλέψεις για τα τρίμηνα των τραπεζών

Aύξηση πάνω από 20% αναμένεται να παρουσιάσουν τα κέρδη των τραπεζών στο α΄ τρίμηνο του 2004, επισημαίνει στο σημερινό της report η Marfin Analysis. Οι προβλέψεις της ΑΧΕ για τα κέρδη της κάθε μίας από τις 5 μεγάλες τράπεζες, οι ημερομηνίες ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων.

Marfin: Οι προβλέψεις για τα τρίμηνα των τραπεζών
Aύξηση πάνω από 20% αναμένεται να παρουσιάσουν τα κέρδη των τραπεζών στο α΄ τρίμηνο του 2004, επισημαίνει στο σημερινό της report η Marfin Analysis.

Οι 5 μεγάλες τράπεζες θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματά τους για το α΄ τρίμηνο του 2004 γύρω στα τέλη Απριλίου με μέσα Μαΐου και ειδικότερα: η Alpha Bank στις 28 Απριλίου, η Εθνική στις 29 Απριλίου, η Πειραιώς στις 4 Μαΐου και η Eurobank στις 13 Μαΐου.

Με βάση τις δικές μας προβλέψεις, εκτιμούμε, αναφέρει η Marfin Analysis, πως τα ενοποιημένα ΚΠΦ μετά από μειοψηφίες της Εθνικής Τράπεζας να διαμορφωθούν κοντά στα 140 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κοντά στο 22%.

Εξάλλου, τα καθαρά κέρδη της Alpha Bank αναμένεται να διαμορφωθούν μεταξύ στα 73 και 75 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση μεταξύ 22 και 25%, τα καθαρά κέρδη της EFG Eurobank αναμένουμε να διαμορφωθούν κοντά στα 75 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κοντά στα 27%.

Τέλος, αναμένουμε η Τράπεζα Πειραιώς να παρουσιάσει αύξηση κοντά στο 22% και η Εμπορική κοντά στο 20%.

Θα ακολουθήσει αναλυτική έκθεση με τις προβλέψεις μας για το τρίμηνο πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, προσθέτει η Marfin Analysis.

Στο report αναφέρεται, τέλος, πως σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα ενοποιημένα κέρδη του κλάδου αναμένεται να παρουσιάσουν μέση αύξηση μεγαλύτερη του 20%, με τις Εθνική, Alpha και Πειραιώς να παρουσιάζουν αύξηση κερδών άνω του 20%, τη Eurobank κοντά στο 25% και την Εμπορική άνω του 20%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v