Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο τύπος της Πέμπτης

Με το Κυπριακό, τις προσπάθειες καταπολέμησης του παραεμπορίου εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων, με μακροοικονομικά αλλά και επιχειρηματικά θέματα ασχολείται ο οικονομικός και πολιτικός Τύπος της Πέμπτης.

Ο τύπος της Πέμπτης
Με το Κυπριακό, τις προσπάθειες καταπολέμησης του παραεμπορίου εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων, με μακροοικονομικά αλλά και επιχειρηματικά θέματα ασχολείται ο οικονομικός και πολιτικός Τύπος της Πέμπτης.

Κυπριακό: ”Η ώρα των αρχηγών” είναι ο βασικός τίτλος του Βήματος, το οποίο, όπως και οι περισσότερες πολιτικές εφημερίδες, αναφέρεται στο σημερινό συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών που είναι προγραμματισμένο για τις 11.00. ”Φράγμα 78%”, γράφει στην πρώτη σελίδα της η Ελευθεροτυπία, επισημαίνοντας το αποτέλεσμα δημοσκόπησης που διενεργήθηκε για λογαριασμό του MEGA στους Ελληνοκύπριους και που φανερώνει την πρόθεση του 78% να καταψηφίσει το σχέδιο Ανάν.

”Καθαρή θέση ζητούν τώρα από Καραμανλή” είναι ο τίτλος των Νέων, ενώ στον υπέρτιτλο αναφέρεται ότι ο Πρωθυπουργός ”ψάχνει τρόπο για να πει το ναι”. Για ”ισορροπία σε τεντωμένο σχοινί” κάνει λόγο ο Ελεύθερος Τύπος, προσθέτοντας στον υπέρτιτλο ”στο ΝΑΙ η εθνική στρατηγική/στο ΟΧΙ το 78% των Κυπρίων”.

Εμπόριο: ”Βαθιές τομές στο εμπόριο εν όψει Ολυμπιακών” είναι ο βασικός τίτλος της Ναυτεμπορικής, η οποία αναφέρεται στην αναμενόμενη προσπάθεια για εξυγίανση του χώρου του εμπορίου. ”Ετοιμάζονται μέτρα κατά του παραεμπορίου” τιτλοφορείται το Κέρδος.

”Σε ρόλο αγορανομίας η Επιτροπή Ανταγωνισμού” τιτλοφορείται το Βήμα Ανάπτυξη, κάνοντας ακόμη λόγο για διυπουργική επίθεση κατά των ”Ολυμπιακών μαϊμούδων” για το παρεμπόριο.

Μακροοικονομικά: Για ”ολυμπιακό πληθωρισμό” κάνει λόγο η Εξπρές στην πρώτη σελίδα της, προβλέποντας ότι ο πληθωρισμός αναμένεται να αυξηθεί το καλοκαίρι λόγω της αυξημένης ζήτησης τον Αύγουστο. ”Κόκκινος συναγερμός για τον προϋπολογισμό” είναι ο πρώτος τίτλος του Χρηματιστηρίου, ενώ στον υπέρτιτλο γράφει ”Αλλεπάλληλες συσκέψεις Αλογοσκούφη-υφυπουργών”.

”Μεταφορά πόρων στις μικρομεσαίες” τιτλοφορείται η Οικονομική Καθημερινή, η οποία στον υπότιτλο σημειώνει ότι προωθείται αναθεώρηση των κονδυλίων του Γ’ ΚΠΣ για την ενίσχυση των επιχειρήσεων.

Τράπεζες: ”Στο συν-πλην 20% τα κέρδη τριμήνου των τραπεζών” είναι ο σχετικός τίτλος του Κέρδους, ενώ στο θέμα αναφέρεται στην πρώτη σελίδα της και η Ναυτεμπορική.

Φορολογία: ”Ηλεκτρικό τσιπ σε όλα τα τιμολόγια” είναι ο τίτλος της Ημερησίας, η οποία στον υπέρτιτλο προσθέτει ”μάστιγα τα πλαστά και εικονικά τιμολόγια”. Για ”τιμολόγια με έναν αριθμό προς αποφυγή εικονικών είναι ο τίτλος του οικονομικού ενθέτου της Ελευθεροτυπίας”.

Intralot: ”Απόβαση στην Ασία” είναι ο τίτλος του Κέρδους, το οποίο αναφέρεται στη συνεργασία της εταιρίας με την κυβέρνηση των Φιλιππίνων. ”Η Intralot έβαλε πλώρη για Φιλιππίνες”, γράφει το Χρηματιστήριο.

Εμπορική: Εξυγιαίνει το χαρτοφυλάκιό της η Εμπορική, γράφει η Ημερησία, προσθέτοντας ότι ”διαγράφει παλαιά χρέη” και ότι ”ο ισολογισμός θα απεικονίζει την πραγματική θέση της τράπεζας χωρίς αγκυλώσεις”.

ΑΤΕ: ”Επικεφαλής στην ΑΤΕ ο Δ. Μηλιάκος”, γράφει η Ημερησία αναφέροντας ότι για σήμερα είναι προγραμματισμένη η επίσημη ανακοίνωση. Στο θέμα αναφέρεται στην πρώτη σελίδα της και η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΟΤΕ: Την πιθανότητα και νέας μετοχοποίησης στον ΟΤΕ εξετάζουν οι ξένοι, σύμφωνα με την Ημερησία, ενώ για ”προβλήματα στη Ρουμανία” γράφει το Χρηματιστήριο, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση διαθέτει και τρίτη άδεια κινητής τηλεφωνίας.

ΔΕΠΑ: Επανεξετάζει το ενδιαφέρον της για τη ΔΕΠΑ η Gas Natural, αναφέρει η Οικονομική Καθημερινή.

Altec: ”Αντί επενδύσεων μείωση χρεών” γράφει η Καθημερινή, εξηγώντας ότι η εταιρία συγκέντρωσε κεφάλαια από το χρηματιστήριο για επέκταση στο εξωτερικό, αλλά τελικά μείωσε το δανεισμό της.

Κλουκίνας-Λάππας: Νέα θυγατρική στη Ρουμανία για την Κλουκίνας-Λάππας, γράφει το Χρηματιστήριο.

Θεμελιοδομή: Κέρδη 10 εκατ. ευρώ αναμένει το 2004 η Θεμελιοδομή, αναφέρει το Χρηματιστήριο, προσθέτοντας ότι το ανεκτέλεστο υπόλοιπο της εταιρίας ανέρχεται σε 280 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v