Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Motor Oil: Υψηλότερα η τιμή-στόχος από HSBC

Σε αναβάθμιση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Motor Oil στα 8,80 ευρώ από 7,24 ευρώ προχώρησε σε έκθεσή της η HSBC (14/4). Παράλληλα, αναθεωρεί ανοδικά τη σύστασή της σε ”add” (αύξηση θέσεων) από ”hold” (διακράτηση).

Motor Oil: Υψηλότερα η τιμή-στόχος από HSBC
Σε αναβάθμιση της τιμής στόχου για τη μετοχή της Motor Oil στα 8,80 ευρώ από 7,24 ευρώ προχώρησε η HSBC σε έκθεσή της με ημερομηνία 14 Απριλίου, αναβαθμίζοντας παράλληλα τη σύστασή της σε add (αύξηση θέσεων) από hold (διακράτηση).

Όπως αναφέρει στην έκθεσή της η HSBC, με βάση την νέα τιμή στόχο, υπάρχει περιθώριο ανοδικής κίνησης του τίτλου κατά 9,7% από τα τρέχοντα επίπεδα.

Ο οίκος επισημαίνει ότι η Motor Oil είναι το δεύτερη μεγαλύτερο διυλιστήριο, με ικανοποιητική θέση στην αγορά ώστε να επωφελείται την υπεράνω του μέσου όρου αύξηση στην εγχώρια ζήτηση για πετρέλαιο.

Τα κέρδη ανά μετοχή του ομίλου εκτιμάται ότι για το διάστημα 2003- 2006 θα αυξάνονται με μέσο ετήσιο ρυθμό 8,5%. Η HSBC προχωρά όπως αναφέρει στην ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για την εταιρία, καθώς επισημαίνει τη σταθερότητα της κερδοφορίας και την ελκυστική απόδοση.

O οίκος εκτιμά τα κέρδη ανά μετοχή του ομίλου της Motor Oil θα είναι αυξημένα κατά 5,4% και 41,7%, αντίστοιχα, για τα έτη 2004 και 2005, διαμορφούμενα στα 0,63 ευρώ και 0,89 ευρώ.

Όπως διευκρινίζει, αναβάθμισε την σύσταση για την μετοχή λόγω της σταθερότητας της εταιρίας στην δημιουργία κερδών, τα οποία, όπως επισημαίνει υποβοηθούνται από την δέσμευση της διοίκησης για την διατήρηση ελάχιστου αποδεκτού ύψους αποθεμάτων.

Σε ό,τι αφορά το μέλλον, η έκθεση επισημαίνει ότι το τριετές επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρίας ύψους 344 εκατ. ευρώ, μεταξύ άλλων, αποδίδοντας υψηλότερα περιθώρια κέρδους από διύλιση παρά τις αντίξοες συνθήκες από την κατά 20% ανατίμηση του ευρώ έναντι του δολαρίου.

Στην έκθεση αναφέρεται ακόμη η δέσμευση της διοίκησης για ”διατήρηση υψηλής μερισματικής απόδοσης, μεγαλύτερης του 6,5% και υψηλής απόδοσης ιδίων κεφαλαίων (40,5% το 2003).

Εξάλλου, η HSBC χαρακτηρίζει την διοίκηση πεπειραμένη και την κεφαλαιακή δομή της Motor Oil αποτελεσματική, παρά την σχετικά πλήρη αποτίμηση της, το χαμηλό free float και την χαμηλή (αν και αυξανόμενη) ρευστότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v