Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στάση αναμονής στη Σοφοκλέους

Σε στάση αναμονής της απόφασης του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών και της αποσαφήνισης της τάσης στην αγορά της Ν. Υόρκης τελεί το επενδυτικό κοινό. Συνεχίζονται με ηπιότερο ρυθμό οι τοποθετήσεις σε ΟΤΕ, με παράλληλη το τελευταίο ημίωρο λήψη θέσεων σε 3Ε, ΟΠΑΠ. Ο FTSE-20, με αφορμή τη διολίσθηση Alpha και Εθνικής συγκλίνει προς το επίπεδο του δείκτη στην αγορά παραγώγων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Εικόνα σταθεροποίησης επικρατεί από Ν. Υόρκη μέχρι Αθήνα.

Εμφανής η στάση αναμονής, όπως καταγράφεται στα αμερικανικά συμβόλαια, στην πορεία των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων και στις οριακές διακυμάνσεις της Σοφοκλέους, γύρω από τις 2.440 μονάδες.

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης δεν αναμένεται κάτι περισσότερο από τη μέχρι τώρα ακολουθούμενη τακτική.

Αγορές, με ηπιότερο όμως ρυθμό, στον ΟΤΕ, μέχρι τα 12,06 ευρώ, προσυμφωνημένες πράξεις οριακά χαμηλότερα των 14 ευρώ στη μετοχή του ΟΠΑΠ και λήψη θέσεων στη ΔΕΗ.

Παράλληλα, συνεχίζεται η διολίσθηση μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης, με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση της Εθνικής και της Alpha, ούτως ώστε να συντηρείται σε τιμή κοντά σε αυτή των παραγώγων το συμβόλαιο του FTSE-20.

Από τις μετοχές των εταιριών χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης, με αυξημένη μέχρι πρότινος εμπορευσιμότητα καταγράφεται επίσης περιορισμός των εντολών αγοράς, με αποτέλεσμα η τιμή να υποχωρεί οριακά χαμηλότερα.

Εύλογα οι ενεργοί ”παίκτες” αναμένουν τόσο το αποτέλεσμα του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών όσο και την αντίδραση, σήμερα, των αμερικανικών δεικτών με αφορμή την ανακοίνωση των δεικτών ανεργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v