Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικοί οι αναλυτές για το νέο deal της Intralot

Επενδυτικό ενδιαφέρον θα συγκεντρώσει σύμφωνα με την εκτίμηση των αναλυτών η Intralot, λόγω και του πρόσφατου deal στις Φιλιππίνες, το οποίο χαρακτηρίζεται θετικό, καθώς ανοίγει την ”ασιατική πόρτα” για την εταιρία.

Θετικοί οι αναλυτές για το νέο deal της Intralot
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται η μετοχή της Intralot σύμφωνα με τη Marfin Analysis, η οποία διατηρεί τη σύσταση για αύξηση θέσεων.

Αναλυτικότερα, στο πρωινό report της Marfin Analysis σημειώνεται πως η εταιρία συνεχίζει την επέκτασή της στο εξωτερικό, με συνέπεια να εμπλουτίζει την παρουσία και την εμπειρία της, κάτι που σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή είναι απαραίτητο για την επίτευξη νέων συμβολαίων.

Ακόμα οι αναλυτές της Marfin είναι θετικοί για την πρόσφατη κίνηση της εταιρίας να υπογράψει σύμβαση δεκαετούς διάρκειας με τον κρατικό οργανισμό τυχερών παιχνιδιών των Φιλιππίνων.

Από την πλευρά της, η Εθνική ΑΧΕ χαρακτηρίζει την αγορά τυχερών παιχνιδιών των Φιλιππίνων ταχέως αναπτυσσόμενη καθώς ο ετήσιος κύκλος εργασιών της αγγίζει τα 250 εκατ. ευρώ σύμφωνα με στοιχεία του 2000.

Εξάλλου, η Eurobank Securities σημειώνει πως η εν λόγω σύμβαση θα αποφέρει πωλήσεις της τάξεως των 50- 60 εκατ. ευρώ ετησίως.

Παρά την σχετική μικρή οικονομική επίδραση του deal, τουλάχιστον στην αρχή, τονίζει η Eurobank Securities, το γεγονός παραμένει θετικό καθώς συνιστά την πρώτη κίνηση της εταιρίας στην Ασία. Η μετοχή της Intralot συμπληρώνει η χρηματιστηριακή, διαπραγματεύεται 10 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη ανά μετοχή του 2004 καθώς και 4,8 φορές τoν λόγο EV/EBITDA του ίδιου έτους.

Επίσης θετική για την κίνηση της Intralot είναι και η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ χαρακτηρίζοντας σημαντική την νέα συμφωνία επειδή η εταιρία κάνει άνοιγμα στην Ασιατική αγορά. Η μετοχή της, σημειώνει η ΑΧΕΠΕΥ, διαπραγματεύεται 9,7 φορές και 7,1 φορές αντίστοιχα, τα εκτιμώμενα κέρδη των ετών 2004 και 2005.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v