Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Αυξημένη μεταβλητότητα λόγω παραγώγων

Αυξημένη μεταβλητότητα είναι πιθανό να επικρατήσει στην αγορά λόγω της σημερινής λήξης παραγώγων, εκτιμούν οι ΑΧΕ. Πιθανή είναι η συνέχιση των τάσεων συσσώρευσης. Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος ΟΤΕ και εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου.

ΑΧΕ: Αυξημένη μεταβλητότητα λόγω παραγώγων
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Η Marfin Analysis στο πρωινό της report εκτιμά ως πιθανή τη συνέχιση των τάσεων συσσώρευσης, καθώς και ότι η μεταβλητότητα θα είναι αυξημένη λόγω της σημερινής λήξης των παραγώγων.

Από την πλευρά της, Eurobank Securities τονίζει πως χθες το Χ.Α. κινήθηκε σταθεροποιητικά και σε γενικές γραμμές σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Για τη σημερινή συνεδρίαση η Eurobank Securities αναφέρει πως είναι πιθανό να επικρατήσουν τάσεις συσσώρευσης, αν και δεν αποκλείει η αγορά να κινηθεί ελαφρώς χαμηλότερα λόγω διαθέσεων για κατοχύρωση κερδών. Σε κάθε περίπτωση, διευκρινίζει η χρηματιστηριακή, οι επενδυτές θα συνεχίσουν να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στο εξωτερικό.

Αναφορικά με τη σημερινή λήξη των παραγώγων, η Eurobank Securities υπογραμμίζει πως δεν αναμένει να έχει σημαντική επίπτωση στην κατεύθυνση της αγοράς, αλλά μπορεί να προκαλέσει μεταβλητότητα.

Διαθέσεις συσσώρευσης εκτιμά επίσης η Εγνατία ΑΧΕ πως εμφανίζουν οι αγορές, ενώ, όπως σημειώνει, παρακολουθεί στενά τα εταιρικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου που ανακοινώνονται σταδιακά.

Το βλέμμα των επενδυτών, εκτιμούν οι αναλυτές της Εγνατίας ΑΧΕ, παραμένει στραμμένο στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς η Σοφοκλέους υπολείπεται σε σημαντική ειδησεογραφία. Η χρηματιστηριακή κάνει ειδική αναφορά στη μετοχή του ΟΤΕ, ο οποίος συνεχίζει να προσελκύει το ενδιαφέρον των επενδυτών λόγω των αλλαγών στη διοίκηση.

Επίσης η Εγνατία ΑΧΕ τονίζει πως η σημερινή λήξη των παραγώγων ενδέχεται να προκαλέσει αυξημένη μεταβλητότητα στην αγορά.

Τι έγινε χθες: Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με οριακά κέρδη 0,19% στις 2.445,20 μονάδες.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση το αγοραστικό ενδιαφέρον για τη μετοχή του ΟΤΕ οδήγησε τον Γενικό Δείκτη σε θετικό έδαφος, υπογραμμίζει η Marfin Analysis. Επιπλέον, συμπληρώνει η Marfin, η επικράτηση ελαφρών φαινομένων κατοχύρωσης κερδών οδήγησε τον δείκτη των τραπεζών 0,31% χαμηλότερα, ενώ ο ΟΤΕ κέρδισε 2,2% κλείνοντας στα 12,10 ευρώ.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v