Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κινήσεις ουσίας βελτιώνουν το κλίμα στη Σοφοκλέους

Κινήσεις διοικητικού και θεσμικού χαρακτήρα φαίνεται να διαμορφώνουν ένα θετικότερο κλίμα στην αγορά. Αναθαρρούν οι Έλληνες ισχυροί παίκτες, τοποθετούν ψηλότερα τον πήχη και ελάχιστα προβληματίζονται για το πώς θα κινηθεί σήμερα η αγορά λόγω των παραγώγων. Η προοπτική, πιστεύουν, είναι θετική για τη Σοφοκλέους.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μπαίνει σε τάξη η αγορά. Μετά την καταλυτική, όπως αποδεικνύεται, αλλαγή διοίκησης στον ΟΤΕ, προχωρά ταχύτατα η διαδικασία ουσιαστικής αναβάθμισης της Σοφοκλέους, σύμφωνα με τα όσα εγκρίθηκαν στη συνεδρίαση της ΕΧΑΕ.

Παράγοντες της αγοράς επικροτούν την ταχύτητα και τα αντανακλαστικά όλων των υπευθύνων της αγοράς, οι οποίοι, έχοντας συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα της κατάστασης, σπεύδουν να προλάβουν ώστε το χρηματιστήριό μας να παραμείνει μεταξύ των ώριμων αγορών.

Γι’ αυτούς τους λόγους, που θεωρούμε ουσιαστικούς, παραμένουμε θετικοί απέναντι στην αγορά, και για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, στο υγιές τμήμα της.

Το αν ο Γ.Δ. ή κάποιες μετοχές διορθώνουν λίγο αυτές τις μέρες δεν απασχολεί ιδιαίτερα τους ισχυρούς της αγοράς, που προσβλέπουν σε βελτίωση του κλίματος και του επιπέδου τιμών.

Η υπέρβαση χθες των 6 δισ. ευρώ, όσον αφορά στην κεφαλαιοποίηση του ΟΤΕ, εγκαθιστά τον Οργανισμό στο προσκήνιο.

Στην περίπτωση του Οργανισμού το ”στοίχημα” είναι μεγάλο και προσβλέπει ψηλά, πολύ ψηλότερα.

Εάν σ’ αυτή την προοπτική προστεθούν οι συνήθεις επιλογές, κυρίως των ξένων, δηλαδή οι 5 ισχυρότερες τραπεζικές μετοχές, τότε δικαιολογημένα για τον FTSE-20 διαγράφεται προοπτική πολύ καλύτερη και πέρα των 1.350 μονάδων.

Στο προσκήνιο όμως επανέρχεται και μία σειρά μετοχών που είχαν προβληματίσει τους ισχυρούς παίκτες, με χαρακτηριστικότερη τις περιπτώσεις της Intracom και της Αλουμίνιον της Ελλάδος.

Είναι χαρακτηριστική η επισήμανση κορυφαίου στελέχους της αγοράς, το οποίο μετά την αλλαγή στον ΟΤΕ σημείωνε πως ”η Σοφοκλέους δεν έχει κάτι να φοβηθεί πέραν του κακού εαυτού της”.

Ο συγκεκριμένος παράγοντας ποντάρει όχι μόνο στις λίγο πολύ γνωστές επιλογές των ισχυρών, αλλά και σε μία κατηγορία μετοχών που δείχνει να ανακάμπτει.

Είτε πρόκειται για τις Σαράντη, ΕΠ.ΑΤΤ., Φουρλής, είτε αφορά στις Κορασίδης, Καλώδια, ΣΙΔΕΝΟΡ, Ελληνική Τεχνοδομική, Kleeman και αρκετές ακόμη μετοχές.

Εν κατακλείδι, ”μαγιά” για να κινηθεί υψηλότερα ένα ικανό τμήμα της αγοράς υπάρχει. Αυτή η περίοδος, καθαρά αναδιαρθρωτική και επανατοποθετήσεων, σε αναμονή και των οικονομικών αποτελεσμάτων τριμήνου προσφέρεται για ενεργότερη δραστηριοποίηση και άλλων... ειδικών της Σοφοκλέους.

Το αν θα πιεστεί σήμερα λόγω της λήξης συμβολαίου μηνός Απριλίου ο FTSE-20 προς τις 1.278 μονάδες, ελάχιστα μας απασχολεί, καθώς εμμένουμε μεσοπρόθεσμα στο στόχο, που είναι η προσέγγιση των 1.350 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v