Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο τύπος της Παρασκευής

Το Κυπριακό, οι διαπραγματεύσεις εργοδοτών εργατών για τους μισθούς, το πρόβλημα των αυξημένων δημόσιων δαπανών, αλλά και θέματα του Χρηματιστηρίου απασχολούν τον οικονομικό και πολιτικό τύπο της Παρασκευής.

Ο τύπος της Παρασκευής
Το Κυπριακό, οι διαπραγματεύσεις εργοδοτών εργατών για τους μισθούς, το πρόβλημα των αυξημένων δημόσιων δαπανών, αλλά και θέματα του Χρηματιστηρίου απασχολούν τον οικονομικό και πολιτικό τύπο της Παρασκευής.

Κυπριακό: Το κυπριακό και συγκεκριμένα η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών μονοπωλεί για μία ακόμη ημέρα το ενδιαφέρον του πολιτικού τύπου. Για ”Ικανοποίηση από το ναι που δεν αλλάζει το όχι” κάνει λόγο ο Ελεύθερος Τύπος, ενώ ”Δειλό ναι κατόπιν εορτής” είναι ο τίτλος των Νέων και ”έμμεσο ναι αποδραματοποιείται το όχι” αυτός της Καθημερινής.

”3 ναι 1 όχι με το βλέμμα στο αύριο τιτλοφορείται η Ελευθεροτυπία, ενώ το παρασκήνιο της χθεσινής συζήτησης προβάλει το Βήμα που στον βασικό του τίτλο αναφέρει ”Τι είπαν πίσω από τις πόρτες”.

Μισθοί: ”Πρόταση ποσοτικής αύξηση μισθών” είναι ο τίτλος της Εξπρές η οποία στον υπότιτλο σημειώνει ”βελτιωμένη η πρόταση των εργοδοτών, αλλά απέχει από τις διεκδικήσεις της ΓΣΕΕ, δήλωσε ο Χρ. Πολυζωγόπουλος”. ”3% χωρίζει ΓΣΕΕ- ΣΕΒ”, γράφει η Ημερησία. ”Εναλλακτική εργοδοτική πρόταση”, εντοπίζει στην πρώτη της σελίδα η Καθημερινή.

”Ποσοτική αύξηση 1 ευρώ- ποσοστιαία…Χ”, είναι ο τίτλος της Οικονομικής Ελευθεροτυπίας, η οποία αναφέρεται στις αντιπροτάσεις του ΣΕΒ, ενώ το Βήμα Ανάπτυξη κάνει λόγο για ”κατά κεφαλήν αυξήσεις στους μισθούς”, προσθέτοντας ότι ”η πρόταση των εργοδοτών ανατρέπει όλα τα δεδομένα”.

”Ασυμφωνία για μισθούς”, είναι ο σχετικός τίτλος του ενθέτου Οικονομία των Νέων, ενώ για ”ελπίδες συμφωνίας σε αυξήσεις μισθών 6%” κάνει λόγο το οικονομικό ένθετο του Ελεύθερου Τύπου.

Ανάπτυξη: ”Η κυβέρνηση επεξεργάζεται το νέο αναπ5τυξιακό νόμο” υπερτιτλοφορείται το κέρδος, ενώ στον βασικό τίτλο αναφέρει ”πρώτα οι επενδύσεις και μετά τα κίνητρα”

Δαπάνες δημοσίου: ”Παρέμβαση Γκαργκάνα για μείωση δημόσιων δαπανών” είναι ο τίτλος της Ναυτεμπορικής, η οποία αναφέρεται στην ετήσια έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος που θα παρουσιαστεί στις 29 Απριλίου. ”Υψηλή Ολυμπιακή πίεση στις δαπάνες δημοσίου” είναι ο τίτλος της Οικονομικής Καθημερινής.

Σοφοκλέους: Τα τρία σενάρια που ενδεχομένως θα ανακύψουν στη συνέχεια για την ελληνική αγορά εξετάζει η εφημερίδα Μέτοχος & Επενδύσεις στο φύλλο της αυτής της εβδομάδας. Για ”εξαιρετικά ευάλωτη ελληνική χρηματαγορά” κάνει λόγο το Χρηματιστήριο προσθέτοντας ότι το ενδιαφέρον εστιάζεται σε ελάχιστους τίτλους.

Για ”μετοχές 5 ταχυτήτων” στο Χρηματιστήριο κάνει λόγο η Ημερησία στο πρώτο της θέμα, ενώ στον υπέρτιτλο σημειώνει ότι καταβάλλεται ”αγώνας δρόμου για να παραμείνει η Σοφοκλέους στις ανεπτυγμένες αγορές”

Στο θέμα αναφέρεται και η Ναυτεμπορική γράφοντας ”4 αγορές και 5 κατηγορίες για τη Σοφοκλέους”.



Βιοχάλκο: Στα ομολογιακά δάνεια που θα λάβουν 5 θυγατρικές του ομίλου αναφέρεται το Κέρδος, γράφοντας ”πράσινο φως για τα δάνεια”. ”Βιοχάλκο: Ομολογιακά 375 εκατ. ευρώ” είναι ο σχετικός τίτλος στο οπισθόφυλλο της Καθημερινής.

Eurobank: ”Στοχεύει την Intertrust” η Eurobank σύμφωνα με το Κέρδος η οποία εκτιμά ότι η εταιρία του ομίλου Interamerican είναι στο στόχαστρο της τράπεζας. ”Στα χέρια της Eurobank η Intertrust τιτλοφορείται σχετικά η Ημερησία.

Αγροτική: ”Αλλαγή σελίδας για την Αγροτική Τράπεζα” είναι ο σχετικός τίτλος του Χρηματιστηρίου.

Μαΐλλης: ”Ο όμιλος Μαΐλλη βάζει πλώρη για την Β.Αμερική” αναφέρει η Καθημερινή.

Lavipharm: Για αναδιάρθρωση των συμμετοχών της Lavipharm κάνει λόγο το Χρηματιστήριο, προσθέτοντας ότι επικεντρώνεται στον πυρήνα των δράσεών της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v