Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π&Κ: Οι προκλήσεις της νέας διοίκησης του ΟΤΕ

Στα πιο σημαντικά θέματα, όπως η στρατηγική και η μείωση του κόστους, αναμένεται να μεταφερθεί το ενδιαφέρον των επενδυτών αναφορικά με τον ΟΤΕ, επισημαίνει η Π&Κ (15/4), με αφορμή τη δρομολόγηση της αλλαγής διοίκησης στον Οργανισμό.

Π&Κ: Οι προκλήσεις της νέας διοίκησης του ΟΤΕ
Στα πιο σημαντικά θέματα, όπως η στρατηγική και η μείωση του κόστους, αναμένεται να μεταφερθεί το ενδιαφέρον των επενδυτών αναφορικά με τον ΟΤΕ, επισημαίνει η Π&Κ (15/4), με αφορμή τη δρομολόγηση της αλλαγής διοίκησης στον Οργανισμό, μέσω της επιλογής του Π. Βουρλούμη.

Η προοπτική του ΟΤΕ, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο report της Π&Κ που φέρει τίτλο ”Περιμένοντας τα γεγονότα”, είναι θετική, ενώ αναμένται και βελτίωση του κόστους. Η xρηματιστηριακή διατηρεί τη σύσταση ”υπεραπόδοση” με τιμή-στόχο τα 13 ευρώ ανά μετοχή.

Σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, η Π&Κ αναμένει ότι οι στρατηγικές περικοπής κόστους σταθερής τηλεφωνίας και μείωσης της απώλειας μεριδίου αγοράς του Οργανισμού να παραμείνουν οι βασικές προτεραιότητες της νέας διοίκησης.

Εξάλλου, συνολικά για την αγορά η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι οι επενδυτές τηρούν ”στάση αναμονής”.

Η χρηματιστηριακή στην έκθεση της με ημερομηνία τονίζει πως η διατήρηση του όγκου συναλλαγών σε χαμηλά επίπεδα, κυρίως λόγω των ξένων θεσμικών επενδυτών, υποδηλώνει ότι οι επενδυτές περιμένουν τα γεγονότα (κυρίως σε επίπεδο εταιριών) για να κάνουν την επόμενη κίνηση.

Η ΑΧΕΠΕΥ επαναλαμβάνει στην έκθεση της πως οι κύριες επιλογές της είναι οι τίτλοι των EFG Eurobank, Τιτάν, Intralot, Folli Follie και Γερμανός.

Ακόμα, τονίζει τη σημαντική εξαγορά της S&B στο εξωτερικό.

Αναφορικά με το ιδανικό χαρτοφυλάκιο, η χρηματιστηριακή τονίζει πως αυτό πρέπει να αποτελείται κατά 80% από μετοχές, εκ των οποίων ποσοστό 40% να κατανέμεται σε διεθνείς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v