Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κυκλικές επιθετικές πωλήσεις στο ΧΑ

Παρελθόν αποτελούν οι 2.400 μονάδες για τη Σοφοκλέους μετά από μία συνεδρίαση πλούσια σε ειδήσεις, καθώς, μέσω των τραπεζών, που δέχθηκαν ισχυρότατα πλήγματα, φαίνεται πως η αγορά βρίσκεται αντιμέτωπη προς το τέλος του Φεβρουαρίου με ”κυκλικές” επιθετικές πωλήσεις.

Παρελθόν αποτελούν και οι 2.400 μονάδες, για τον Γενικό Δείκτη, (που έτσι κι αλλιώς δεν αποτελούσαν σημείο τεχνικής στήριξης, αλλά ψυχολογικό φράγμα), σε μία Αγορά που φαίνεται να διέρχεται στην αντίθετη φάση από αυτή του Ιανουαρίου, με τις ”κυκλικές” αγορές να έχουν δώσει την θέση τους στις ”κυκλικές” επιθετικές πωλήσεις.

Σήμερα ήταν η σειρά των Τραπεζικών τίτλων να βρεθούν στο επίκεντρο των ”εισαγόμενων” πωλήσεων (ο Τραπεζικός δείκτης κατέγραψε απώλειες 3,28%), όμως και οι υπόλοιποι Δεικτοβαρείς τίτλοι (πλην του ΟΠΑΠ) δεν έδειξαν διαθέσεις αντίδρασης ή έστω στήριξης του Δείκτη.

Ανήσυχοι οι παράγοντες της Αγοράς τονίζουν ότι τα κέρδη που έχουν καταγράψει όλοι σχεδόν οι τίτλοι υψηλής κεφαλαιοποίησης είναι τόσο σημαντικά που επιτρέπουν τις επιθετικές πωλήσεις και σε χαμηλότερα επίπεδα τιμών και οι σημερινοί πωλητές ίσως έχουν και την διάθεση και την δυνατότητα να επαναγοράσουν σαφώς χαμηλότερα.

Συγκρατημένα απαισιόδοξοι και οι ασχολούμενοι με την τεχνική ανάλυση, καθώς προσεγγίζεται το επόμενο σημείο τεχνικής στήριξης των 2.386 μονάδων, διάσπαση του οποίου οδηγεί τεχνικά προς τις 2.326 μονάδες, ενώ εντοπίζουν την εντυπωσιακή ευκολία που ο FTSE διέσπασε τις 1.250 μονάδες που ήταν δοκιμασμένο σημείο τεχνικής στήριξης.

Ο Γενικός Δείκτης παρά τις όποιες ενδοσυνεδριακές διακυμάνσεις κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, ενέτεινε τις ανησυχίες φθάνοντας μέχρι το χαμηλό ημέρας των 2.387,27 μονάδες και βέβαια δεν τις άμβλυνε καθόλου κλείνοντας τελικά στις 2.392,88 μονάδες με απώλειες 1,20%, μέσα σε ένα ουδέτερο διεθνές κλίμα.

Από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, σημαντικά κέρδη για τον ΟΠΑΠ (μετά τις εξελίξεις στην δικαστική διαμάχη με την Ιντραλότ η οποία μετά από σημαντικότατες πιέσεις εκλεισε με απώλειες 5,80%, σημαντικά κέρδη για Ελ. Τεχνοδομική και Motor Oil, ενώ με θετικό πρόσημο έκλεισαν Βιοχάλκο, Γερμανός, Τιτάνας και Cosmote.

Αντίθετα απώλειες μεγαλύτερες του 4% για Alpha Bank και Εθνική, σημαντικά χαμηλότερα και οι Εμπορική, Πειραιώς, Αγροτική και Eurobank και αίσθηση δημιούργησε μία εντολή αγοράς-στήριξης 100.450 τεμάχια στα 20,50 ευρώ για την ΔΕΗ.

Απαγορεύει την αισιοδοξία η τελική εικόνα με 99 ανοδικές μετοχές έναντι 207 πτωτικών, για δέκα επτά τίτλους οι απώλειες ξεπέρασαν το 5%, σε μία συνεδρίαση που ο τζίρος αυξήθηκε ανησυχητικά φθάνοντας τα 203,7 εκ. από τα οποία τα 8,5 εκ. αφορούσαν ”πακέτα”.

Από τους επιμέρους τίτλους, συνεχίζεται με διαλείμματα η αποχώρηση ”δυνάμεων” από τον Σαραντή, οι γνωστοί-άγνωστοι αγοραστές επενέβησαν πάλι τα τελευταία λεπτά στους Μύλους Κεπενού, συνεχίζει την κίνηση ”ασανσέρ” ο Μαθιός, αυξημένες συναλλαγές και κέρδη για την Flexopack, ανοδική αντίδραση, αγνώστου διαρκείας, μετά την πίεση των προηγούμενων ημερών στην Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες, σχετική κινητικότητα και κέρδη για την Alpha Leasing, ενώ γίνεται όλο και περισσότερο ορατό ότι μαζεύεται ό,τι βγαίνει προς πώληση στην Nexans χωρίς οι αγοραστές να επιδεικνύουν επιθετικές διαθέσεις.

Οσον αφορά τις προσυμφωνημένες συναλλαγές, πραγματοποιήθηκαν, ένα πακέτο 365.490 τεμάχια της Centric Πολυμέσα στα 3,66 ευρώ, ένα πακέτο 250.000 τεμάχια της Sex Form στα 2,89 ευρώ και ένα πακέτο 38.000 τεμάχια της Μπάμπης Βωβός στα 16,02 ευρώ.

Ακόμη πραγματοποιήθηκαν 4 πακέτα της ΔΕΗ, δύο των 50.000 τεμαχίων έκαστο στα 20,58 ευρώ και δύο πακέτα των 50.000 και 100.000 τεμαχίων στα 20,56 ευρώ.

Επίσης, ένα πακέτο 5.290 τεμάχια της Chipita στα 3,86 ευρώ και ένα πακέτο 20 τεμάχια της Μηχανικής στα 3,60 ευρώ.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκε ένα πακέτο 76.240 τεμάχια της Folli Follie στα 22,13 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v