Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιλεκτικό ενδιαφέρον εν μέσω πιέσεων

Λίγες οι πωλήσεις σε μετοχές του FTSE-20, αλλά αρκετές για να πιέσουν χαμηλότερα το Γενικό Δείκτη, καθώς και την ευρύτερη αγορά. Σε ρόλο κυματοθραύστη η Εθνική, ξεχωρίζουν Cosmote, ΕΧΑΕ και 3Ε, προσπάθειες ”μόχλευσης” σε τίτλους της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Συνεχίζεται, με ηπιότερο ρυθμό από ό,τι την Παρασκευή, η υποχώρηση του Γενικού Δείκτη προς τις 2.450 μονάδες.

Κίνηση που κατά κύριο λόγο αποδίδεται στην περαιτέρω πίεση που ασκείται σε μετοχές FTSE-20, ο οποίος υποχωρεί κατά 0,5%.

Συγκριτικά μικρότερες οι απώλειες για τη μετοχή της Εθνικής, που και σήμερα επωμίζεται το μεγαλύτερο μέρος της προσπάθειας ανάσχεσης της διολίσθησης για το σύνολο της αγοράς.

Από τα άξια αναφοράς χαρακτηριστικά της συνεδρίασης, μέχρι τώρα, είναι η αυξημένη συναλλακτικότητα σε επιμέρους μετοχές εταιριών χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης, που παρουσιάζουν και μεγάλες διακυμάνσεις.

Ενδεικτικά αναφέρεται η περίπτωση της Κλωνατέξ, όπου συγκριτικά τόσο η εμπορευσιμότητα όσο και η συναλλακτικότητα σε τεμάχια είναι σαφώς υψηλότερες από το μέσο όρο των τελευταίων συνεδριάσεων.

Κίνηση που έρχεται ως συνακόλουθη της αντίδρασης που εμφάνισαν την Παρασκευή συνολικότερα οι μετοχές του ομίλου.

Ανάλογη συμπεριφορά, τηρουμένων των αναλογιών, καταγράφεται και στις Fanco, Lannet.

Για την υπόλοιπη ώρα, ζητούμενο είναι η ενεργοποίηση αγοραστών στη μετοχή των ΟΤΕ, Cosmote και η αντίδραση της Εθνικής.

Σε αυτήν την περίπτωση, θα μπορούσε να ισχυροποιηθεί περαιτέρω η τάση που επιχειρείται να διαμορφωθεί σε περιορισμένους τίτλους της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v