Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Folli: ”Δυνατά” τα μεγέθη του 2003, λένε οι ΑΧΕ

”Δυνατά” χαρακτηρίζουν οι αναλυτές τα οικονομικά μεγέθη της Folli Follie για τη χρήση του 2003, τα οποία κινήθηκαν βάσει των εκτιμήσεων της αγοράς, ενώ μερίδα αναλυτών επισημαίνει την πολύ καλή βελτίωση που εμφάνισε το κεφάλαιο κίνησης. Τι λένε Εθνική, Eurobank Sec, Marfin και Εγνατία.

Folli: ”Δυνατά” τα μεγέθη του 2003, λένε οι ΑΧΕ
”Δυνατά” χαρακτηρίζουν τα αποτελέσματα της χρήσης 2003 της Folli Follie οι αναλυτές, τα οποία σημειώνεται πως κινήθηκαν βάσει των εκτιμήσεων της αγοράς.

Όπως τονίζει η Εθνική ΑΧΕ στο πρωινό της report, ο όμιλος της Folli Follie κατάφερε να παρουσιάσει για μια ακόμη φορά ”θετικά” αποτελέσματα παρά τις αρνητικές συνθήκες που επικράτησαν και που επηρέασαν αρνητικά τον χώρο όπου δραστηριοποιείται κατά τη διάρκεια των δυο πρώτων τριμήνων του 2003.

Η Marfin Hellenic επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα ήταν ανάλογα των προβλέψεών της και οριακά υψηλότερα των εκτιμήσεων της αγοράς.

Υπενθυμίζεται πως οι πωλήσεις της Folli Follie ανήλθαν στα 160,7 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 22%, με τα EBITDA να ενισχύονται κατά 31% και τα καθαρά κέρδη να καταγράφουν άνοδο 71%.

Η Marfin Hellenic τονίζει την πολύ καλή βελτίωση που σημειώθηκε στο κεφάλαιο κίνησης, το όποιο -όπως επισημαίνει- μειώθηκε κατά 1%, αντιπροσωπεύοντας το 66% των πωλήσεων σε σχέση με 82% του 2002.

Όπως επισημαίνει η Marfin Hellenic στο πρωινό της report με ημερομηνία 20 Φεβρουαρίου 2004, διατηρεί τη σύστασή για ”αύξηση θέσεων”, υπενθυμίζοντας πως πρόσφατα αναθεώρησε την τιμή-στόχο για τη μετοχή της εταιρίας στα 26,6 ευρώ, ενώ τονίζει πως η σημαντική βελτίωση στο κεφάλαιο κίνησης επιτρέπει μια θετική αναθεώρηση.

Σύσταση ”outperform” διατηρεί η Eurobank Sec για τη μετοχή της Folli Follie όπως αναφέρει στο report της με ημερομηνία 20 Φεβρουαρίου 2004.

Παράλληλα και σχολιάζοντας τα μεγέθη που ανακοίνωσε η Folli Follie η Eurobank Sec τονίζει πως ο κύκλος εργασιών επιβαρύνθηκε από το ενδυναμωμένο ευρώ σε σχέση με το δολάριο (αποτελεί το περίπου 45% των πωλήσεων) και του γεν (αποτελεί το περίπου 25% των πωλήσεων).

Εξαιρουμένων των συναλλαγματικών διαφορών η χρηματιστηριακή σημειώνει πως οι πωλήσεις του ομίλου θα είχαν παρουσιάσει άνοδο 36%, αντί του 22% που αυξήθηκαν τελικά.

”Ισχυρά” χαρακτηρίζει τα μεγέθη που ανακοίνωσε η Folli Follie και η Εγνατία ΑΧΕ, η οποία επισημαίνει πως η εταιρία κατάφερε να ξεπεράσει τις όποιες αντιξοότητες παρουσίασε η αγορά το 2003.

Όπως αναφέρει η Εγνατία ΑΧΕ, το περιθώριο κέρδους σε επίπεδο EBITDA βελτιώθηκε κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2002 ως αποτέλεσμα κυρίως του ενδυναμωμένου γεν έναντι του δολαρίου, του ευνοϊκότερου προϊοντικού μίγματος, της δημιουργίας νέων σημείων πώλησης, αλλά και της βελτιωμένης διαχείρισης του κόστους ιδιαίτερα στην αγορά της Κίνας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v