Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εβδομαδιαία κέρδη 0,12% για το Γενικό Δείκτη!

Χωρίς ακρότητες συνοδεύθηκε η λήξη των ΣΜΕ Φεβρουαρίου στο ΧΠΑ, κάτι που διαφάνηκε και στις διαθέσεις των ισχυρών παικτών στο σύνολο της εβομάδας, όπου ο Γενικός Δείκτης κέρδισε 3 μονάδες! Θετικοί πρωταγωνιστές ο ΟΤΕ και ο όμιλος Λαναρά.

Σταθεροποιητική συνεδρίαση, σε μία έτσι κι αλλιώς σταθεροποιητική εβδομάδα (όσον αφορά τον Γενικό Δείκτη που σε εβδομαδιαία βάση κέρδισε λιγότερο από τρεις μονάδες ή ποσοστό 0,12%), κάτι που διευκόλυνε και τους ενασχολούμενους με την Αγορά Παραγώγων να κλείσουν ή να μετακυλίσουν θέσεις.

Στα αξιοσημείωτα και η φθίνουσα πορεία των συναλλαγών, αφού συμπληρώθηκε τέταρτη εβδομάδα που ο τζίρος ακολουθεί πτωτική πορεία.

Διστακτικοί οι επαγγελματίες του χώρου, εκτιμούν ότι το αγοραστικό ενδιαφέρον θα συνεχίσει να είναι υποτονικό, δεν αποκλείεται να συνεχιστούν οι πιέσεις στην Περιφέρεια όσο πλησιάζει το τέλος του μήνα και βέβαια από τις κινήσεις των εγχώριων διαχειριστών η Αγορά δεν μπορεί να περιμένει και εξαιρετικές εκπλήξεις.

Ουδέτεροι σε συναισθήματα και οι ασχολούμενοι με τη τεχνική ανάλυση θεωρούν ότι ο Δείκτης δύσκολα θα ξεφύγει από το range 2.450-2.494 μονάδων και παραπέμπουν στις επόμενες συνεδριάσεις για την εξαγωγή σαφέστερων συμπερασμάτων (συνεδρίαση που λήγουν τα Παράγωγα δεν ενδείκνυται για προβλέψεις).

Από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης θετικός πρωταγωνιστής ο ΟΤΕ (έντονη φημολογία για ”εισαγόμενες” εντολές αγορών), σημαντικά κέρδη για Ελ. Τεχνοδομική, ΚΑΕ και με θετικό πρόσημο έκλεισαν Γερμανός, ΗΥΑΤΤ, ΟΠΑΠ, Εθνική, Coca-Cola και Eurobank.

Αντίθετα πιέστηκαν σημαντικά με αποτέλεσμα να βρεθούν στο χαμηλό ημέρας λίγο προ του τέλους Ιντρακόμ, Πειραιώς και Εμπορική, ενώ αξιοσημείωτες απώλειες κατέγραψαν Βιοχάλκο και Τιτάνας.

Ο Γενικός Δείκτης άλλαξε αρκετές φορές πρόσημο κινούμενος μεταξύ 2.465,39 και 2.474,41 μονάδων, για να κλείσει τελικά στις 2.458,67 μονάδες με απώλειες 0,15%, σε μία πενιχρή από πλευράς τζίρου συνεδρίαση που έφθασε τα 104,7 εκ. ευρώ από τα οποία τα 7,6 εκ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Δεν κατόρθωσαν οι ανοδικές μετοχές (141) να ξεπεράσουν τις πτωτικές (143), όμως ίσως είναι αξιοπρόσεκτο το γεγονός ότι σε είκοσι τίτλους τα κέρδη ξεπέρασαν το 4% και μάλιστα εν μέσω φημών και για άλλη ”προβληματική” ΑΧΕ (!).

Όσον αφορά τις επιμέρους μετοχές, εντυπωσιακό το ”come back” του ομίλου Κλωνατέξ (εν μέσω φημών που θέλουν ο όμιλος να εξασφάλισε το κοινοπρακτικό δάνειο που επιζητούσε), σημαντικά κέρδη στην ΕΛΒΕ (ίσως και λόγω αποτελεσμάτων), εντυπωσιακό το ”φίνις” των Μύλων Κεπενού μετά από ”ανοιχτή” εντολή αγοράς στα τελευταία λεπτά, ανέβασε συναλλαγές και κέρδη η Εθνική Ασφαλειών και βέβαια κάποιοι επιμένουν να μαζεύουν Nexans και αυτό το τελευταίο ίσως χρειάζεται προσοχή.

Οσον αφορά τις προσυμφωνημένες συναλλαγές, πραγματοποιήθηκαν, ένα πακέτο 50.000 τεμάχια της Γερμανός στα 22,46 ευρώ, ένα πακέτο 162.000 τεμάχια της Intracom στα 5,50 ευρώ και ένα πακέτο 50.000 τεμάχια της Cosmote στα 12,14 ευρώ.

Επίσης, ένα πακέτο 200 τεμάχια της Δομικής Κρήτης στα 3,60 ευρώ, ένα πακέτο 1.410 τεμάχια της Kleeman Hellas στα 5,20 ευρώ, ένα πακέτο 100.000 τεμάχια της Eurobank στα 16,68 ευρώ και ένα πακέτο της Εθνικής στα 23,10 ευρώ.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκαν δύο πακέτα των 80.000 και 120.000 τεμαχίων του ΟΤΕ στα 12,74 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v