Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Βλέπουν” και πάλι προς ΟΤΕ

Εμφανής και σήμερα η παρουσία των αγοραστών σε συγκεκριμένες δεικτοβαρείς μετοχές και ειδικότερα, στη μετοχή του ΟΤΕ όπου και λόγω εκλογών ”ποντάρουν” βραχυπρόθεσμα κεφάλαια. Ενθαρρυντική ένδειξη η ”βολιδοσκόπηση” των 2.495 μονάδων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η συνεδρίαση, καθώς στην αρχή δόθηκαν διερευνητικές εντολές αγορών, οι οποίες ώθησαν το Γενικό Δείκτη οριακά έστω υψηλότερα των 2.495 μονάδων.

Ζήτηση, που επειδή αφορούσε κυρίως στη μετοχή του ΟΤΕ διαφοροποιεί την εικόνα... απάθειας των τελευταίων ημερών.

Οι αγοραστές στη μετοχή του Οργανισμού εμφανίζονται μέχρι τα 12,80 ευρώ και κατά κύριο λόγο οι αγορές διενεργούνται από χρηματιστηριακές, που κατά παράδοση συνεργάζονται με ξένους.

Εάν επιβεβαιωθεί η σχετική εκτίμηση, πως ορισμένοι ποντάρουν πέραν των προοπτικών του ΟΤΕ και σε ενδεχόμενες αλλαγές, με ορίζοντα τις εκλογές, τότε οι 2.480 μονάδες θα είναι η επόμενη βάση στήριξης του δείκτη.

Κατά συνέπεια, η προσοχή επικεντρώνεται κυρίως στη μετοχή του ΟΤΕ, δευτερευόντως στην Cosmote, χωρίς βεβαίως να περνά αδιάφορη η συσσώρευση που παρατηρείται στις τρεις ισχυρότερες τραπεζικές μετοχές.

Για τη μετοχή της Εθνικής αγοραστές εμφανίζονται στα 23,20-23,28 ευρώ, στη Eurobank στα 16,60 - 16,64, ενώ στην Alpha περίπου στη χθεσινή τιμή.

Εάν στη συνέχεια της συνεδρίασης, κινηθεί και πάλι πάνω από τις 2.495 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, με ταυτόχρονη αύξηση συναλλαγών δε θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο μεταβολής της βραχυπρόθεσμης τάσης.

Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζουν και οι επιμέρους μετοχές όπως για παράδειγμα η αντίδραση του ΟΠΑΠ προς τα 14,54 ευρώ, της Hitech, της Ανέκ (για τρίτη κατά σειρά συνεδρίαση με αύξηση συναλλαγών), των Folli Follie, της Ευρωπαικής Πίστης, αλλά και των Axon, Αλουμινίου της Ελλάδος.

Στην Ευρωπαϊκή Πίστη αναζητείται ο αγοραστής του χθεσινού πακέτου (βλέπε και σχετική ρεπορτάζ σε άλλες στήλες του euro2day.gr), ενώ στο Αλουμίνιο της Ελλάδος οι εξελίξεις σε επίπεδο μητρικής ενισχύουν τη ζήτηση.

Παράλληλα, μετοχές όπως η Revoil, μετά την ανακοίνωση διανομής μερίσματος 0,10 ευρώ, φαίνεται να προσελκύουν αγοραστικό ενδιαφέρον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v