Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπόθεση... ολίγων το θετικό πρόσημο

Χαμηλών τόνων η προσπάθεια που καταβάλλεται προκειμένου να προσεγγιστούν οι 2.491 μονάδες. Μέρος του αγοραστικού ενδιαφέροντος προσελκύει και πάλι ο τραπεζικός κλάδος, καθώς μετά την Alpha αντιδρά σήμερα και η μετοχή της Eurobank. Μερική κατοχύρωση κερδών στον ΟΤΕ, που θα συνεχίσει ανοδικά.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με οδηγό τις τηλεπικοινωνίες και αρωγό τις τράπεζες επιχειρείται η προσέγγιση και διάσπαση της μεσοπρόθεσμης ”αντίστασης” (2.491-2.495).

Με τη μετοχή της Eurobank να αποκομίζει πλέον σημαντικά κέρδη (1,8%) και την Εθνική (0,9%), κινείται ο FTSE-20.

Παρασύρει προς υψηλότερο επίπεδο τιμών και το Γενικό Δείκτη με σχετικά χαμηλές συναλλαγές, που στις 15.00 δεν ξεπερνούσαν τα 120 εκατ. ευρώ.

Όπως είχε αναφερθεί και σε προηγούμενα σχόλια, πρόκειται για ακόμη μία προσπάθεια αντίδρασης, μέσω συγκεκριμένων δεικτοβαρών τίτλων, με τέτοιο τρόπο που η θετική απόδοση για παράδειγμα της Eurobank ή της 3Ε να αντισταθμίζει τη μικρή πίεση που ασκείται στη μετοχή του ΟΤΕ.

Επιμέρους έχει βελτιωθεί και το κλίμα στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, κατηγορία που πιέστηκε σημαντικά τις τελευταίες μέρες, καθώς αρκετές χρηματιστηριακές υποχρεώθηκαν είτε να καλύψουν τη θέση τους σε μετοχές είτε τη χρηματοδότηση χρεωστικών κωδικών από πιστωτικούς.

Συνεχίζεται η ανοδική φορά της μετοχής ΑΒ Βασιλόπουλος, της Alco, Axon, Γρηγόρη, ΔΟΛ, Ελληνικών Πετρελαίων, Καρδασιλάρη και ορισμένων ακόμη τίτλων αυτής της κατηγορίας.

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης, δεν προβλέπεται σημαντική διαφοροποίηση της εικόνας της αγοράς, καθώς στα τρέχοντα επίπεδα τιμών διευκολύνουν και το ”ομαλό” κλείσιμο, μεθαύριο, της σειράς μηνός Φεβρουαρίου στα παράγωγα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v