Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τετάρτης

Οι δημοσκοπήσεις, αλλά και οι τηλεοπτικές αναμετρήσεις μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη συνοχή στην ΕΕ των ”25”, οι εξελίξεις στα Ολυμπιακά έργα αλλά και η υπόθεση της Rate Capital είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τετάρτης.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τετάρτης
Οι δημοσκοπήσεις αλλά και οι τηλεοπτικές αναμετρήσεις μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη συνοχή στην ΕΕ των ”25”, οι εξελίξεις στα Ολυμπιακά έργα αλλά και η υπόθεση της Rate Capital είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τετάρτης.

Πολιτική: Οι πολίτες που στις δημοσκοπήσεις αποφεύγουν να διευκρινίσουν τις προθέσεις τους εν όψει των εκλογών της 7ης Μαρτίου βρίσκονται στο στόχαστρο των κομματικών επιτελείων, σύμφωνα με το Βήμα.

Συμφωνία για τη διεξαγωγή τριών τηλεοπτικών αναμετρήσεων μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να υπάρξει σήμερα, τονίζει η Καθημερινή.

Επίθεση στον Κώστα Καραμανλή, ίσως για πρώτη φορά με τόση δριμύτητα, εξαπέλυσε ο Γιώργος Παπανδρέου χθες από τη Ρόδο, σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία.

Τα Νέα αναφέρουν από την πλευρά τους τι δείχνουν τα γκάλοπ, ενώ επισημαίνουν τα 4 μυστικά τα οποία κρίνουν τις εκλογές.

Πληθωρισμός: Αγκάθι στα πλευρά της ελληνικής οικονομίας παραμένει ο πληθωρισμός που ”κατατάσσει” τη χώρα μας στη λιγότερο ανταγωνιστική θέση μεταξύ των χωρών της ΕΕ, αναφέρει η Καθημερινή.

Εμπορικό Ισοζύγιο: ”Φωνάζει” το πρόβλημα σύμφωνα με την Εξπρές η οποία τονίζει πως με βάση στοιχεία της ΕΣΥΕ για το 10μηνο το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου αυξήθηκε κατά 28,7% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2002.

ΕΕ: Σήμερα πραγματοποιείται η σύνοδος Γαλλίας-Γερμανίας-Βρετανίας στο Βερολίνο σύμφωνα με την Ημερησία που αναφέρει πως η ατζέντα περιλαμβάνει όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά θέματα.

Την ανάγκη συνέχισης των κοινοτικών χρηματοδοτήσεων προς τις ασθενέστερες οικονομικά περιφέρειες της ΕΕ υπογραμμίζει η έκθεση για τη συνοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση που δίνεται σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες από τον επίτροπο κ. Μισέλ Μπαρνιέ, αναφέρει το Βήμα.

ΤΕΒΕ: Η Ημερησία παρουσιάζει σήμερα την εγκύκλιο του ΤΕΒΕ που προβλέπει την ευνοϊκή ρύθμιση εξόφλησης των χρεών των αυτοαπασχολούμενων του Ταμείου, ενώ επισημαίνει πως οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν έως τις 31 Μαΐου 2004.

Ολυμπιάδα: Για διαβεβαιώσεις του υπουργού πολιτισμού για έγκαιρη παράδοση του έργου της στέγης Καλατράβα κάνει λόγο η Ημερησία.

Από την πλευρά της η Καθημερινή αναφέρει πως το ”θρίλερ” των ολυμπιακών έργων καλά κρατεί και κατά τα φαινόμενα θα περάσουν άπρακτες και οι τρεις εναπομείνασες προεκλογικές εβδομάδες.

Η Εξπρές τονίζει πως η ανησυχία για τα Ολυμπιακά έργα αυξάνεται, ενώ συμπληρώνει πως ο κ. Κ. Καραμανλής ζήτησε ενημέρωση.

Συντάξεις: τι αλλάζει και για ποιους με το νέο ασφαλιστικό νόμο αναφέρει το Βήμα.

Χρηματιστηριακές: Μεγαλώνει η ψαλίδα στη Σοφοκλέους μεταξύ των μεγάλων και των μικρών χρηματιστηριακών εταιριών και οι πρόσφατες εξελίξεις με την Rate Capital επαναφέρουν στην επικαιρότητα τον προβληματισμό για ενδεχόμενες διαρθρωτικές ανισορροπίες του χαρακτηρίζουν τη συγκεκριμένη αγορά, τονίζει η Ναυτεμπορική.

Τηλεπικοινωνίες: Αντίθετες στην κοινοτική νομοθεσία, αντισυνταγματικές παράνομες κτλ είναι οι αποφάσεις της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων που αφορούν στη νέα τιμολογιακή πολιτική του ΟΤΕ στη σταθερή τηλεφωνία και τον καθορισμό των τιμολογίων χονδρικής προς τρίτες εταιρίες τηλεπικοινωνιών, σύμφωνα με το Βήμα.

Πληροφορική: Μια ιδιαίτερα άσχημη τριετία (2000-2002) διένυσε ο κλάδος της πληροφορικής σύμφωνα με σχετική μελέτη του ΙΟΒΕ την οποία επικαλείται το Κέρδος, ενώ η Ναυτεμπορική επισημαίνει τις εταιρίες εκείνες που ”κινδυνεύουν”.

Εμπορική: Εγγυημένη ”έξοδο” από την επένδυσή της στην Εμπορική Τράπεζα έχει εξασφαλίσει από την πρώτη στιγμή η Credit Agricole με τις ευλογίες του τότε υπουργού Εθνικής Οικονομίας Γιάννου Παπαντωνίου, σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΔΕΗ: Πωλήσεις ύψους 3,8 δισ. ευρώ περιμένουν οι αναλυτές για τη ΔΕΗ σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις της αγοράς αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Rate Capital: Καταστράφηκε μέρος από τα αρχεία της Rate Capital, όπως τονίζει η Ημερησία που επισημαίνει πως θα αποζημιωθούν όλοι οι πελάτες – επενδυτές.

Περισσότερο πολύπλοκη απ’ ότι αρχικώς είχε εμφανιστεί φαίνεται πως είναι η υπόθεση της Rate Capital εκτιμά η Καθημερινή η οποία επισημαίνει πως η λειτουργία της εταιρίας έχει ήδη ανασταλεί.

Interamerican: Αισιόδοξη για τις προοπτικές της ασφαλιστικής αγοράς, αλλά και για την πορεία της Interamerican, εμφανίστηκε χθες η διοίκηση του ομίλου επισημαίνοντας ως θετικό βήμα τη θεσμοθέτηση της νέας εποπτικής αρχής για την εξυγίανση του κλάδου, όπως αναφέρει η Καθημερινή.

Επιμέλεια: Μαρίση Μπαλιούση

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v