Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μετρημένο... το ενδιαφέρον

Σταθεροποιητική και η σημερινή συνεδρίαση με την αγορά να κινείται γύρω από τις 2.475 μονάδες. Το όποιο ενδιαφέρον περιορίζεται κυρίως σε ΟΤΕ, Cosmote, ΟΠΑΠ και Alpha, ενώ λίγες μετοχές εταιριών χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης παρουσιάζουν άξια αναφοράς εμπορευσιμότητα.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Παραμένει πέριξ των 2.470 – 2.480 μονάδων ο Γενικός Δείκτης με συναλλαγές που ξεπερνούν τα 100 εκατ. ευρώ.

Έχουν δηλαδή περισσότερο τζίρο, από ό,τι χθες, στοιχείο που αποτελεί ενθαρρυντική ένδειξη για τη βραχυπρόθεσμη τάση της αγοράς.

Είθισται η ενίσχυση των συναλλαγών σε ανοδικές συνεδριάσεις να συμβάλει στη συντήρηση της αγοράς, πόσο μάλλον που και σήμερα πραγματοποιείται μέσω συγκεκριμένων δεικτοβαρών μετοχών.

Σε ΟΤΕ, Cosmote και ΟΠΑΠ παραμένει επικεντρωμένο το αγοραστικό ενδιαφέρον, ενώ σταδιακά βελτιώνεται η θέση και των Αlpha, ΔEH και δευτερευόντως Εμπορικής, Eurobank.

Αναμφίβολα τα οικονομικά αποτελέσματα χρήσεως 2003 προσελκύουν το αγοραστικό ενδιαφέρον, καθώς οι εταιρίες που μέχρι στιγμής έχουν ανακοινώσει τα κέρδη τους για την περσινή χρονιά, σημειώνουν περαιτέρω αύξηση του κύκλου εργασιών τους και περιθώριο κέρδους.

Πέρα των όσων είχαν αναφερθεί, στα προηγούμενα σχόλια, δε φαίνεται να διαφοροποιείται κάτι προς το τέλος της σημερινής συνεδρίασης.

Το ενθαρρυντικό είναι πως και η διαφορά μεταξύ υποκείμενης αγοράς και αγοράς παραγώγων δε φαίνεται – μέχρι στιγμής- να προοιωνίζεται για ακραίες διακυμάνσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v