Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Στάση αναμονής στα τρέχοντα επίπεδα τιμών

Τη συνέχεια της σταθεροποίησης, βραχυπρόθεσμα, στα τρέχοντα επίπεδα τιμών εκτιμούν οι ΑΧΕ. Ωστόσο, αναφέρουν πως καταλύτες της όποιας κίνησης θα παραμείνουν οι ροές των ξένων θεσμικών και οι κλάδοι των τηλεπικοινωνιών και των τραπεζών. CosmΟΤΕ και ΟΤΕ στο επίκεντρο.

ΑΧΕ: Στάση αναμονής στα τρέχοντα επίπεδα τιμών
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Η Εθνική ΑΧΕ αναφέρει στο πρωινό της report πως η βραχυπρόθεσμη εικόνα της αγοράς θα εξαρτηθεί από τις χρηματικές ροές των ξένων θεσμικών, ενώ αναμένει το αγοραστικό ενδιαφέρον για τη μετοχή του ΟΤΕ να συνεχιστεί και σήμερα.

Από την πλευρά της, η Marfin Hellenic επισημαίνει πως η Σοφοκλέους θα συνεχίσει τις σταθεροποιητικές τάσεις, αναμένοντας τις νέες ανακοινώσεις αποτελεσμάτων των εταιριών του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης FT-20 από την Πέμπτη (Τράπεζα Πειραιώς και CosmΟΤΕ).

Επίσης, η Marfin στο πρωινό της report αναφέρεται στη μετοχή της Folli Follie, υπογραμμίζοντας πως έχει υποαποδώσει της αγοράς κατά 6,7% από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα.

Οι αναλυτές της Marfin διατηρούν για τη Folli Follie την τιμή-στόχο των 26,6 ευρώ και τη σύστασή τους ”outperform”.

Αυξημένο περιμένει το ενδιαφέρον των επενδυτών σήμερα για τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και ιδιαίτερα για την CosmΟΤΕ η Εγνατία ΑΧΕ, η οποία συμπληρώνει πως τα υψηλά κέρδη που ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα είναι πιθανόν να αναζωογονήσουν τη ζήτηση μετοχών του τραπεζικού κλάδου.

Η Εγνατία εκτιμά ωστόσο πως βραχυπρόθεσμα θα συνεχιστεί η τάση συσσώρευσης.

Εξάλλου, η Εurobank Securities σημειώνει ότι η αγορά είναι πιθανόν να συνεχίσει τη συσσώρευση σήμερα, με τους επενδυτές να τηρούν, όπως υπογραμμίζει, στάση αναμονής εν όψει των εταιρικών ανακοινώσεων.

Επιπλέον, η Praxis ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει ότι με επιφυλακτικότητα και χωρίς σημαντικές αποκλίσεις από την χθεσινή συνεδρίαση θα κυλήσει η σημερινή ημέρα, ελλείψει σημαντικής ειδησιογραφίας.

Τι έγινε χθες: Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης έκλεισε ελαφρώς ανοδικά κατά 0,05%, στις 2.464 μονάδες.

Όπως αναφέρει στο πρωινό της report η Εθνική ΑΧΕ, η αγορά παρουσίασε μεγάλες ενδοσυνεδριακές διακυμάνσεις, ενώ ενδεικτικό της στάσης αναμονής που τήρησαν οι επενδυτές είναι οι χαμηλοί όγκοι συναλλαγών που πραγματοποιήθηκαν.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v