Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παγωμένο το ενδιαφέρον

Με απελπιστικά περιορισμένες συναλλαγές, οι οποίες στις 15.00 δεν ξεπερνούσαν τα 80 εκατ. ευρώ, συνεχίζει να κυμαίνεται χωρίς ακραίες διακυμάνσεις η αγορά και κατ’ επέκταση ο Γενικός Δείκτης. Ελάχιστες οι περιπτώσεις μετοχών που -με άξια αναφοράς εμπορευσιμότητα- κινούνται κόντρα στο υποτονικό ρεύμα.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Χωρίς να έχει διαφοροποιηθεί σημαντικά το κλίμα, ξεχωρίζουν μεμονωμένες κινήσεις.

Βασικά μέσω της μετοχής της Εθνικής, των ΟΠΑΠ και ΟΤΕ διαμορφώνεται η διακύμανση του FTSE-20, αλλά και του Γενικού Δείκτη, τη στιγμή που κύριο χαρακτηριστικό της ημέρας είναι ο απελπιστικά χαμηλός τζίρος.

Πολύτιμη η συνδρομή στη διαμόρφωση του δείκτη της 3Ε, η μετοχή της οποίας εμφανίζει κέρδη 1,5%. Στα αξιοσημείωτα και η μη αναβάθμιση της τιμής - στόχου από HSBC και CSFB.

Οι συναλλαγές των περίπου 80 εκατ. ευρώ μία ώρα πριν από το τέλος της συνεδρίασης παραπέμπουν στη μίζερη εποχή του περασμένου χειμώνα.

Λογικό είναι πως -σε μία τόσο ρηχή αγορά- αρκεί μία εντολή πώλησης ή αγοράς για να διαμορφωθεί η τάση.

Αλλά ούτε και γι’ αυτό φαίνεται να υπάρχει διάθεση και σχεδιασμός.

Η μετοχή του ΟΤΕ κυμαίνεται στα 12,38 ευρώ, του δε ΟΠΑΠ με μικρές απώλειες στα 14,14 ευρώ.

Με τόσο χαμηλό τζίρο δεν μπορούμε να αναφερθούμε ούτε σε σταθεροποιητικό χαρακτήρα της συνεδρίασης, καθώς θεωρείται μη αντιπροσωπευτικός.

Στις επιμέρους κινήσεις μικρά κέρδη εμφανίζει η μετοχή του Νίκα, παραμένει ενεργό το ενδιαφέρον για τη μετοχή της Τεγόπουλος, συνεχίζει προς τα 2,28 ευρώ η μετοχή της Φλεξοπάκ.

Στη μετοχή του Βασιλόπουλου εμφανίζεται και πάλι αγοραστικό ενδιαφέρον, συνεχίζεται η αντίδραση του Ακτωρα, όπως και της Νexans.

Αυξημένη εμπορευσιμότητα εμφανίζει και η μετοχή του Γερμανού, μετά τα πακέτα της προηγούμενης εβδομάδας, της Δίας Ιχθυοκαλλιεργειών, της ΕΧΑΕ, της Έμπεδος, της Compucon, της Τράπεζας Κύπρου και ορισμένες ακόμη μεμονωμένες μετοχές. Απώλειες 10% στην πρεμιέρα της Κλουκίνας - Λάππας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v