Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεν... ”γλιστράει” η αγορά

Ιδιαίτερα χαμηλός ο τζίρος με τις πωλήσεις στον ΟΠΑΠ να συνεχίζονται και τις αγορές σε Cosmote να ενδυναμώνονται εν μέσω του χιονιά. Επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον και για ορισμένες μετοχές εταιριών της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η συγκυρία διευκολύνει την ήπιων τόνων κίνηση στη Σοφοκλέους. Ο Γενικός Δείκτης κινείται σε εύρος διακύμανσης περίπου 20 μονάδων με χαμηλή τιμή τις 2.457,60 μονάδες και με συναλλαγές περίπου 80 εκατ. ευρώ μέχρι τις 14.40’.

Η εικόνα ανοδικών/καθοδικών μετοχών διαμορφώνεται στο 110/160, ενώ αυξημένη εμπορευσιμότητα εμφανίζουν οι μετοχές των Informatics (στα 1,98 ευρώ), Κατσέλη (3,24 ευρώ), Alsinco (2,45 ευρώ) αλλά και σε Βερνίκο, Λυμπέρη, Info-quest, Intracom, Κεπενό, Cosmote, Intralot, ΛΑΜΨΑ και Γενική Τράπεζα.

Χωρίς σημαντική διαφοροποίηση η διακύμανση του FTSE-20 (1.278 – 1.289 μονάδες) με μικρές απώλειες (0,5%). Η ένταξη της μετοχής της Cosmote στον δείκτη MSCI Greece από τον Μάρτιο συντηρεί και σήμερα το αγοραστικό ενδιαφέρον, κυρίως ξένων, στη μετοχή.

Από την άλλη, στη μετοχή του ΟΠΑΠ εκδηλώνεται προσφορά, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να ρευστοποιεί και ξένος διαχειριστής, πιέζοντας τη μετοχή προς τα 14,16 ευρώ.

Μικρές απώλειες καταγράφει η μετοχή της Εθνικής, ενώ σημαντικά είναι τα κέρδη για Cosmote, Intracom και Hyatt.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v