Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι σημαίνει η νίκη Βοϊλή!

Οι εκλογές στον ΣΜΕΧΑ ανέδειξαν την ίδια ηγεσία. Πράγμα που σημαίνει ότι οι χρηματιστές μας είναι ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες που προσέφερε η συνδικαλιστική τους ηγεσία στον κλάδο. Οι τράπεζες είχαν, φυσικά, ενεργό ρόλο και στήριξαν την επιλογή Βοϊλή. Ειδικά αυτές δεν είχαν λόγο να κρύψουν τον ενθουσιασμό τους.

Τι σημαίνει η νίκη Βοϊλή!
Οι εκλογές στον ΣΜΕΧΑ ανέδειξαν την ίδια ηγεσία. Πράγμα που σημαίνει ότι οι χρηματιστές μας είναι ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες που προσέφερε η συνδικαλιστική τους ηγεσία στον κλάδο.

Οι τράπεζες είχαν, φυσικά, ενεργό ρόλο και στήριξαν την επιλογή Βοϊλή. Ειδικά αυτές δεν είχαν λόγο να κρύψουν τον ενθουσιασμό τους!

Στις εκλογές συγκρούστηκαν δύο λογικές. Οι παλαιοί χρηματιστές και οι τράπεζες στήριξαν για τους δικούς τους λόγους ο καθένας τον κ. Βοϊλή.

Οι τράπεζες επειδή δεν είχαν λόγο να χάσουν χρόνο για να αναζητήσουν μία άλλη επιλογή και οι παλαιοί χρηματιστές επειδή δεν μπορούσαν να δεχτούν την εκπροσώπησή τους από πρώην συνδικαλιστικά στελέχη των τραπεζοϋπαλλήλων.

Οι νέοι χρηματιστές στήριξαν την ομάδα Πουλαρίκα – Γκλεζάκου, πιστεύοντας ότι μέσα από την συνδικαλιστική δράση θα μπορούσαν να αποτρέψουν τις διαφαινόμενες δυσμενείς γι αυτούς εξελίξεις στον κλάδο.

Η πολιτική τους δεν στηρίχτηκε, όμως, από τους συναδέλφους τους. Το περίεργο θα ήταν να συνέβαινε το αντίθετο!

Όλα αυτά σημαίνουν πολύ απλά ότι τα πράγματα στην Σοφοκλέους θα εξακολουθήσουν να εξελίσσονται όπως και χτες. Οι τράπεζες θα σφραγίσουν την επικυριαρχία τους στον χώρο και οι μικρές ΑΧΕ θα αναγκαστούν κάποια στιγμή να δουν την πραγματικότητα.

Ότι τα προβλήματα στον καπιταλισμό λύνονται μόνο με την ρευστότητα. Πιθανότητες να επιβιώσει θα έχει μόνο όποιος κατορθώσει να δημιουργήσει άρτια οργανωμένες χρηματιστηριακές εταιρείες με ανταγωνιστικές υπηρεσίες.

Οι υπόλοιποι που δεν θα επενδύσουν στην δουλειά τους θα περάσουν σε ακόμη πιο βαθιά παρακμή. Θα πρέπει, επίσης, να θεωρούμε βέβαιο ότι η χρηματιστηριακή αγορά θα συνεχίσει να μεταλλάσσεται προς όφελος των μεγάλων της παικτών.

Αυτό που έχει ήδη αρχίσει να γίνεται, η δημιουργία μιας αγοράς πολλών ταχυτήτων, θα συνεχίσει προς την κατεύθυνση που όλοι φανταζόμαστε. Οι τραπεζίτες είναι οι απόλυτοι άρχοντες του παιγνιδιού και φυσικό είναι να επιβάλλουν στην αγορά τους δικούς τους όρους.

Έχουν την δύναμη και την θέληση να μας οδηγήσουν στο δικό τους όραμα για την χρηματιστηριακή αγορά. Το απέδειξαν και στις εκλογές του ΣΜΕΧΑ...

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v