Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι τράπεζες δίνουν τον τόνο στη Σοφοκλέους

Αυξημένες οι συναλλαγές, προσδίδουν ενδιαφέρον στη σημερινή συνεδρίαση, όπου επιχειρείται η ”διασφάλιση” των 2.470 μονάδων ως βάση – σημείο αναφοράς για τον Γενικό Δείκτη. Στο επίκεντρο οι τράπεζες, λόγω Εθνικής, και μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Λίγο πιο νωρίς απ’ ό,τι μάς συνηθίζει η... παράδοση, πραγματοποιήθηκε η ενδοσυνεδριακή διόρθωση που χαρακτηρίζει τις ανοδικές συνεδριάσεις.

Κίνηση που δικαιολογείται από τις αυξημένες, συγκριτικά, συναλλαγές του πρώτου ημιώρου, που ενδεικτικά αναφέρεται πως έφτασαν στα 24 εκατ. ευρώ.

Το ενθαρρυντικό είναι πως ο Γ.Δ. δεν υποχώρησε χαμηλότερα του εύρους στήριξης (2.461-2.470), ενώ διατηρήθηκαν σε μεγάλο βαθμό τα κέρδη του FTSE-20.

Η μετοχή της Αlpha εμφάνιζε (στις 11.45) αυξημένες συναλλαγές στην τιμή των 25,24 ευρώ με ανοδική διάθεση, καθώς και η Εθνική και Eurobank.

Η μετοχή της ΔΕΗ ”συσσωρεύει” στα 21,60- 21,64 ευρώ, ενώ ο τίτλος της Εθνικής κυμαίνεται στα 23,25-23,40.

Η μετοχή της Eurobank εμφανίζει μικρά κέρδη.

Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει μια σειρά μετοχών χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης, από τις οποίες η Hyatt υπερβαίνει και πάλι τα 9 ευρώ, η 3Ε ”κρατά” τα αρχικά της κέρδη, ενώ σταθερά κινούνται τα ΚΑΕ και η Εθνική Ασφαλιστική.

Από πλευράς συναλλαγών, ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι μετοχές των Μινωικές Γραμμές, Μηχανική, ΟΛΠ, Μυτιληναίος, Γρηγόρης, Delta Singular, Frigoglass, Ελληνική Τεχνοδομική.

Υπό την προϋπόθεση ότι τυχόν διόρθωση δε θα οδηγήσει το Γ.Δ. χαμηλότερα των 2.461 μονάδων, πιθανότατα να σηματοδοτηθεί -ενδοσυνεδριακά- ένας ακόμη ανοδικός τίτλος, με σκοπό να κατοχυρωθούν σε ”κλείσιμο” τουλάχιστον οι 2.470 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v