Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Βουτιές στα ρηχά” για τη Σοφοκλέους

Μικρά τα περιθώρια σημαντικής αντίδρασης των τραπεζικών μετοχών, φτάνει στα όριά του ο ΟΠΑΠ, συντηρείται προς τα 25 ευρώ η ΔΕΗ. Ζητούμενο για τη συνέχεια η επιβεβαίωση του εύρους 2.405- 2.460, κάτι που θα ευνοήσει ορισμένες μετοχές υγιών εταιριών χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η χθεσινή, αποκλειστικά τεχνικής μορφής, αντίδραση της αγοράς μπορεί να έχει μικρή συνέχεια.

Με τις συναλλαγές να κυμαίνονται στο επίπεδο των 150 εκατ. ευρώ και τον τραπεζικό κλάδο να βρίσκεται στα όριά του, πολύ δύσκολα μπορεί να περιμένει η αγορά σημαντική ανοδική κίνηση διαρκείας.

Ενθαρρυντική ένδειξη αποτελεί το γεγονός, πως η υποχώρηση χθες του Γ.Δ. χαμηλότερα των 2.400 μονάδων ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά ορισμένων, οδηγώντας μέρος της αγοράς σε αντίδραση.

Το πιθανότερο πάντως είναι πως ”βυθίσεις” χαμηλότερα των 2.400 μονάδων θα πρέπει να αναμένονται μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή μέρα που λήγει η σειρά συμβολαίων μηνός Φεβρουαρίου.

Αναμφίβολα η αγορά περιμένει, αύριο, την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Εθνικής, κέρδη που όμως σε μεγάλο βαθμό έχει προεξοφλήσει και ενσωματώσει.

Ενδεχομένως, να πυροδοτήσουν μία τεχνικής μορφής κίνηση στη μετοχή του ομίλου, που εμφανίζει εξαιρετικά αντανακλαστικά (κάτι που επιβεβαιώθηκε και χθες).

Η μετοχή του ΟΠΑΠ, εκπληκτική και άκρως προσοδοφόρα κυρίως για τους ξένους ”παίχτες” πλησιάζει στα όρια της τιμής– στόχου, που έχουν θέσει η Εθνική Χρηματιστηριακή (14,2 ευρώ) και η Eurobank.

Περιθώρια περαιτέρω ανόδου εμφανίζει η μετοχή της ΔΕΗ, καθώς η Citigroup αναθεώρησε την τιμή στόχο από τα 21 στα 25 ευρώ.

Θετικότερη, τελευταία και η συμπεριφορά των μετοχών Εμπορικής, Πειραιώς και Eurobank.

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση απαντώνται και πάλι αγοραστές στα 7,7 ευρώ της ΕΧΑΕ, στη μετοχή των Επιχειρήσεων Αττικής στα 4,26 ευρώ, στα 4,80 ευρώ για τη μετοχή του Χατζηιωάννου, οριακά χαμηλότερα των 4 ευρώ για τον Νότο, αλλά και τις μετοχές των Σαράντη, Folli Follie (21,5 ευρώ), Βασιλόπουλος, Βάρδας (στα 3,4 ευρώ), Info Quest (2,20 ευρώ), Alco, ΟΛΠ, Ridenco, Μαίλης και ορισμένων ακόμη.

Αυτό που μένει να επιβεβαιωθεί μέχρι την Παρασκευή, είναι το εύρος διακύμανσης μεταξύ 2.405- 2.460 μονάδων, που σε αυτή τη φάση φαίνεται να προτιμάται από τους ισχυρούς ”παίχτες” αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v