Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντίδραση μέσω ΔΕΗ - ΟΠΑΠ

Μετοχές αιχμής και στήριξης παραμένουν οι ΔΕΗ (1,97%) και ΟΠΑΠ (4,94%), η συμπεριφορά των οποίων επιτρέπει την τεχνική αντίδραση της αγοράς. Ωστόσο, οι προς τα κάτω αναθεωρήσεις των τιμών – στόχων για τις περισσότερες τραπεζικές μετοχές καθιστά, προς ώρας, επιφυλακτικούς τους επενδυτές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η προσπάθεια ανάσχεσης της πτώσης και διαμόρφωσης προϋποθέσεων αντίδρασης φαίνεται να αποδίδει.

Με αιχμή στις μετοχές κυρίως των ΔΕΗ, ΟΠΑΠ επιχειρείται συστηματικά από τις 11.30 μέχρι και τώρα (15.10) να ”κρατηθεί” τουλάχιστον ο FTSE-20.

Το γεγονός και μόνο, ότι η προσπάθεια αυτή επιχειρείται μέσω των συγκεκριμένων μετοχών της ΔΕΗ (1,97%) και του ΟΠΑΠ (4,94%) επιβεβαιώνει την εκτίμηση πως τα περιθώρια αντίδρασης μετοχών του τραπεζικού κλάδου είναι περιορισμένα.

Παρακολουθώντας δε την διακύμανση της μετοχής της Εθνικής, καθώς ο όμιλος ανακοινώνει μεθαύριο τα αποτελέσματά του, ενισχύεται η συγκεκριμένη εκτίμηση.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, πως το σύνολο των θετικών εκθέσεων αφορά κυρίως τη μετοχή της ΔΕΗ και δευτερευόντως του ΟΠΑΠ.

Αναθεωρούνται προς χαμηλότερο επίπεδο τιμών οι τιμές – στόχοι αφενός μεν για την Alpha, αφετέρου συνολικότερα για τον κλάδο.

Κατά συνέπεια, περιορίζουμε ακόμη περισσότερο τις προσδοκίες μας, θεωρώντας τις όποιες αντιδράσεις, καθαρά τεχνικής μορφής κίνησης με σκοπό την κατοχύρωση θέσεων. Και τίποτα περισσότερο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v