Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άμυνα στις φήμες

Τακτική η οποία στοχεύει στην απορρόφηση των κραδασμών που προκάλεσε η έντονη φημολογία της Παρασκευής δείχνουν να ακολουθούν οι ενεργοί παίκτες στη Σοφοκλέους. Ήρεμο το κλίμα στα παράγωγα, συγκριτικό πλεονέκτημα της συνεδρίασης οι περιορισμένες συναλλαγές και η χαμηλή προσφορά σε δεικτοβαρείς τίτλους.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Χαμηλών τόνων και συναλλαγών μέχρι στιγμής η συνεδρίαση. Ενδεχομένως, κάτι τέτοιο να λειτουργεί κατευναστικά σε ό,τι αφορά τις πιέσεις που ασκήθηκαν την Παρασκευή με αφορμή τη σημειολογία των ημερών.

Ο δείκτης αντέδρασε οριακά χαμηλότερα των 2.465 μονάδων (2.464,67) εμφανίζοντας και πάλι αδυναμία υπέρβασης της συγκεκριμένης περιοχής.

Το εύρος διακύμανσής του έχει διαμορφωθεί μεταξύ 2.452,3-2.464,6 μονάδων, με συναλλαγές λιγότερες από το μέσο όρο της προηγούμενης εβδομάδας.

Τεχνικά η αγορά μπορεί να υποχωρήσει προς τις 2.450 μονάδες (ίσως και οριακά χαμηλότερα), ενώ ενδεχόμενη αδυναμία επαναπροσέγγισης των 2.465 μονάδων θα επιβεβαιώνει τον ”αμυντικό” χαρακτήρα της προσπάθειας που καταβάλλεται.

Το ενθαρρυντικό είναι πως η μετοχή της ΑΛΤΕ αντέδρασε μέχρι τα 0,94 ευρώ, της δε ΑΤΤΙΚΑΤ προς το 1,05%, θέτοντας ”εντός πλαισίου” τις φήμες.

Προς τα 5,90 ευρώ αντέδρασε και η μετοχή της Alfa Energy, ενώ από τις υπόλοιπες ξεχωρίζουν οι Μπήτρος, Νάουσα, Centric, ΑΕΓΕΚ, Παντεχνική, Καρδασιλάρης, Αltec, Παντεχνική, Alco, Εμπεδος, Μαΐλλης, Info-Quest, Δέλτα Singular.

Η μετοχή της Εθνικής με εύρος διακύμανσης 22,76-23,02 ευρώ κυμαίνεται στην περιοχή των 22,8 ευρώ.

Η μετοχή της Alpha μεταξύ 25,20-25,44 ευρώ κυμαίνεται στα 25,3 ευρώ, με πολύ χαμηλές όμως συναλλαγές. Θα πρέπει να προσεχθεί και η νέα θέση της Merrill Lynch, που υποβαθμίζει τη μετοχή της Alpha. Παράλληλα, ο ξένος οίκος υποβαθμίζει κατά 7%-9% τις εκτιμήσεις του για τα κέρδη 2004 - 2005 του ομίλου. (Βλέπε και top stories).

O τίτλος της ΔΕΗ είναι στα 21,5 ευρώ με περιορισμένη εμπορευσιμότητα, του δε ΟΠΑΠ χαμηλότερα, στα 14,24 ευρώ, με περιορισμένη, όμως, προσφορά.

Εξ αρχής ζητούμενο για σήμερα ήταν η απορρόφηση των κραδασμών που προκάλεσε η αρνητική φημολογία την περασμένη Παρασκευή.

Εάν όντως σταθεροποιηθεί η αγορά υψηλότερα των 2.445 μονάδων, τότε δεν θα πρέπει να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο μίας μικρής αντίδρασης προς τις 2.480 μονάδες.

Με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα διασπασθεί η βραχυπρόθεσμη

”αντίσταση” των 2.465 μονάδων με συγκριτικά υψηλότερο τζίρο.

Τέλος, η σχέση ανοδικών προς πτωτικές έχει διαμορφωθεί από το αρχικό 3 προς 1 στο περίπου 1,5 προς 1.

Σημειώνεται επίσης πως από τον FTSE-20 υποχωρούν 4 μετοχές, με την Hyatt στα 8,86 ευρώ, την Ελληνική Τεχνοδομική στα 4,44 ευρώ και την Πειραιώς στα 9,96 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, η εικόνα είναι σχετικά καλή, καθώς ενισχύεται και το Ιατρικό Αθηνών, η ΕΥΔΑΠ, η Δέλτα Singular, η Nότος, η Βαρυτίνης και ο ΔΟΛ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v