Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συσσώρευση στα επίπεδα των 2.465 μονάδων

Χωρίς σημαντικές εξάρσεις, η αγορά κινείται μεταξύ 2.460-2.468 μονάδων, ενώ συνεχίζονται οι τοποθετήσεις σε επιμέρους μετοχές. Από τη μέχρι στιγμής εικόνα της αγοράς εξάγεται η εκτίμηση πως άμεσης προτεραιότητας στόχος είναι η διαμόρφωση ενός εύρους στήριξης γύρω από τις 2.465 μονάδες.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με μέτρο και φειδώ. Χωρίς σημαντικές εξάρσεις ή διορθώσεις κινείται μεταξύ 2.460-2.468 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, με τις συναλλαγές να φτάνουν στα 31 εκατ. ευρώ την πρώτη ώρα.

Για πολλοστή φορά το περίπου 50% του τζίρου περιορίζεται σε 5-6 μετοχές, με τον ΟΤΕ να συγκεντρώνει σήμερα τη ”μερίδα του λέοντος”. Τεχνικά η τιμή της μετοχής του φτάνει μέχρι τα 13 ευρώ σε αυτή τη φάση.

Αυξημένη για μία ακόμη φορά η εμπορευσιμότητα για τη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου.

Ενισχυμένες οι συναλλαγές και στη μετοχή της Εθνικής, όπου οι ”παίχτες” δε φαίνεται να βιάζονται να οδηγήσουν την τιμή προς τα 23 ευρώ.

Το ήρεμο θετικό κλίμα αποτυπώνεται και στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, με τους ΔΟΛ, Τεγόπουλο, Καθημερινή, Ιμάκο να παρουσιάζουν ενδιαφέρον από πλευράς κλάδου.

Αυξημένες, για τα δεδομένα της μετοχής, οι συναλλαγές, στα 2,23 ευρώ, της Ελτράκ, όπως επίσης και στις Κυριακούλη, Ιατρικό, Informatics.

Αυξημένες οι συναλλαγές στα 4,74 ευρώ για τον Καρδασιλάρη και στα 3,72 ευρώ για την Κλωνατέξ.

Η μετοχή της Λάμψα κυμαίνεται στα 7,26 ευρώ, ενώ στη Hyatt επιχειρείται η προσέγγιση των 9 ευρώ.

Τα τελευταία 15-20 λεπτά ενισχύονται οι αγοραστές σε Μέτκα και Motoroil, ενώ δεν περνά απαρατήρητη η υψηλή εμπορευσιμότητα στη μετοχή της Revoil, που κινείται στα 7 ευρώ.

Απ’ ό,τι φαίνεται για σήμερα, επιδιώκεται η διαμόρφωση ενός σταθερού εύρους, ούτως ώστε να αποτελέσει για την ερχόμενη εβδομάδα σημείο αναφορά και στήριξης.

Άλλωστε είναι προφανές πως οι τοποθετήσεις όσων επαναδραστηριοποιούνται στις τελευταίες 2-3 συνεδριάσεις, συνεχίζονται σε επιμέρους μετοχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v