Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παίρνουν ”πόντους” οι αγοραστές

Η συγκεκριμενοποίηση της ημέρας ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων από τον όμιλο της Εθνικής και η αναθεώρηση της τιμής στόχου για τη μετοχή του ΟΠΑΠ δίνουν πόντους στην πλευρά των αγοραστών. Ανάλογη και η μερική βελτίωση του κλίματος.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ψήγματα βελτίωσης τους κλίματος, καταγράφονται εδώ και περίπου 1,5 ώρα.

Ενδεχομένως, σημειώνουν χρηματιστηριακοί παράγοντες, αυτό να οφείλεται στη συγκεκριμενοποίηση από την Εθνική της 12ης Φεβρουαρίου ως ημέρας ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της.

Είναι χαρακτηριστικό πως την ανακοίνωση του ομίλου ακολούθησε αντίδραση του τραπεζικού δείκτη προς τις 4.498 μονάδες, κίνηση που παρέσυρε τον FTSE-20 προς τις 1260,15 και το Γ.Δ. προς τις 2.433,70 μονάδες.

Με παράλληλη αύξηση συναλλαγών σε τραπεζικές μετοχές και ειδικότερα σε Εθνική (22,06 ευρώ η ανώτατη τιμή ημέρας) της Alpha (25,02 ευρώ) της Eurobank (16,24 ευρώ).

Διαμορφώθηκε σε καλύτερο επίπεδο η σχέση ανοδικών – καθοδικών μετοχών με την Εργάς ΔΟΛ, Ιnformatics, Εθνική Ακινήτων και ΟΠΑΠ στις πρώτες πεντε θυέσεις.

Προσωπικά δίνουμε ιδιαίτερη σημασία, σε ότι αφορά στη βραχυπρόθεσμη τάση, στα 5,12 ευρώ του ΔΟΛ και στα 4,94 ευρώ της Εθνικής Ακινήτων.

Υψηλή τιμή ημέρας στα 3,12 ευρώ έχει καταγράψει η μετοχή της Τεγόπουλος, τίτλο επίσης σηματωρού της τάσης.

Η μετοχή του ΟΠΑΠ προσελκύει και δικαιολογημένα, έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον, καταγράφοντας μέγιστη τιμή ημέρας – και ιστορικά υψηλή – στα 13,62 ευρώ.

Η αναθεώρηση του πήχη για τον ΟΠΑΠ προς τα 16,5 ευρώ από την πλευρά της CSFB αποτέλεσε τον καταλύτη της αντίδρασης.

Ενδιαφέρον εμφανίζει η κίνηση της Σαραντής προς τα 4,60 ευρώ, της Frigoglass προς τα 4,74 ευρώ, αλλά και των Intralot προς τα 16,78 ευρώ Reds προς τα 2,40 ευρώ, των Πλαστικών Θράκης προς τα 1,53 ευρώ και της Revoil προς τα 6,90 ευρώ.

Θα διακινδυνεύσουμε την εκτίμηση πως η ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ των εμπλεκόμενων συνεχίζεται, με την πλευρά των αγοραστών να κερδίζει ”πόντους”, συμβάλλοντας – εν μέρει- στη μερική αναστροφή του κλίματος.

Αν μη τι άλλο η συνέχεια θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v