Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα αποτελέσματα το βλέμμα της αγοράς

”Ευαίσθητη” αποδεικνύεται η αγορά μας στη σκανδαλολογία. Μένει να αποδειχθεί κατά πόσο η ανακοίνωση θετικών αποτελεσμάτων μπορεί να εξισορροπήσει την τάση, που... βαραίνει προς χαμηλότερα επίπεδα τιμών. Ζητούμενο, η σταθεροποίηση δεικτοβαρών μετοχών, προκειμένου να αποφευχθεί η διόρθωση προς τις 2.405 μονάδες.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Κρίσιμη θεωρείται και η σημερινή συνεδρίαση.

Μετά την αδυναμία της αγοράς να προσεγγίσει και να υπερβεί τις 2.460 μονάδες και η εμφάνιση πωλητών προς το τέλος της χθεσινής συνεδρίασης ενισχύει την επιφυλακτικότητά μας.

Τώρα πλέον η ευκαιρία της Σοφοκλέους εστιάζεται στα εταιρικά αποτελέσματα, η σαφής βελτίωση των οποίων θα μπορούσε να προσφέρει πολύτιμη βοήθεια και στήριξη.

Όχι όμως, όπως εκτιμάμε, για να σηματοδοτηθεί ένας νέος ισχυρός ανοδικός κύκλος που θα μπορούσε να οδηγήσει στην καταγραφή υψηλότερης τιμής από τις 2.522 μονάδες, αλλά στην καλύτερη περίπτωση για να μη χαθούν τα κεκτημένα.

Εδώ και καιρό αναφερόμαστε στην... αναγκαιότητα διαμόρφωσης ενός κοινά αποδεκτού εύρους διακύμανσης μεταξύ 2.380-2.480 μονάδων, για όσο καιρό θα παραμένει ευάλωτη η χρηματιστηριακή αγορά στις παρενέργειες των πολιτικών εξελίξεων.

Οι αρνητικές φήμες, οι πολιτικές παρενέργειες αποδεδειγμένα ”χτυπούν” συγκεκριμένες μετοχές και κατ’ επέκταση ένα κομμάτι της αγοράς.

Άλλοτε είναι η Τεχνική Ολυμπιακή, πρόσφατα η Hyatt και Η Ελληνική Τεχνοδομική, χθες η Intracom, αύριο... ποιος;

Γι’ αυτό επιμένουμε στη ”συντήρηση δυνάμεων”, όπως αυτή επιχειρείται μέσω σοβαρών μετοχών (Alpha, Εθνική, Eurobank και ΟΤΕ) και στη λελογισμένη δραστηριοποίηση σε μετοχές υγιών ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ εταιριών.

Η εισαγωγή της Sprider δίνει έναν αέρα στη μετοχή του Χατζηιωάννου, η μετοχή του οποίου προσεγγίζει πλέον τα 3,20 ευρώ.

Παραμένει ανοδικό το διάγραμμα της Alco, νέα υψηλή τιμή καταγράφει η Τέρνα, εντυπωσιάζει ο Νίκας (όπου κυοφορούνται εξελίξεις), θετικός ο Ρόκας, αντιδρούν Φουρλής και ΕΠΑΤ, στο 4,5% διαμορφώνεται η νέα στήριξη της Frigoglass, αυξάνονται οι συναλλαγές στον Κωτσόβολο, συσσώρευση σε Σαράντη και Μυτιληναίο, αφυπνίζεται ο Ζήνων και η Μεβάκο, γενικότερα συνεχίζει να ανθίσταται μία ομάδα μετοχών.

Σ’ αυτές, καλώς ή κακώς και σε ορισμένες ακόμη που ”ψάχνουν” οι διορατικοί διαχειριστές, επικεντρώνεται το ενδιαφέρον των ενεργών παιχτών.

Συγκεντρώνουν την προσοχή για διαφορετικούς λόγους ο Κυριακούλης, η Έμφασις, ο Κυριακίδης, ο Στρίτζης, η Μηχανική και οι Μινωικές, που επίσης διαμορφώνουν (ή έχουν διαμορφώσει) ανοδική φορά.

Κατά συνέπεια θα είμαστε και για σήμερα επιφυλακτικοί και ολιγαρκείς.

Ζητούμενο η σταθεροποίηση συγκεκριμένων δεικτοβαρών μετοχών, προκειμένου να αποφευχθεί η διόρθωση προς τις 2.405 μονάδες και η αντίδραση μετοχών εταιριών που ανακοινώνουν θετικά αποτελέσματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v