Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιδεικνύει αντανακλαστικά η αγορά

Με αιχμή, όπως αναμενόταν, τις τράπεζες επιχειρείται και τελεσφορεί η προσπάθεια αντίδρασης με συγκριτικά περιορισμένες συναλλαγές και διάχυση του ενδιαφέροντος σε μεσαία και χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ξεθαρρεύουν οι αγοραστές και ο Γ.Δ. αντιδρά προς τις 2.440,9 μονάδες.

Κύριο χαρακτηριστικό της αντίδρασης είναι η, με συγκριτικά χαμηλές συναλλαγές, θετική μεταβολή συγκεκριμένων δεικτοβαρών μετοχών.

Χαρακτηριστική η περίπτωση της Εθνικής, η μετοχή της οποίας με συναλλαγές 350.000 τεμαχίων (14.00) ενισχύεται κατά 2,9%, ξεπερνώντας πλέον και τα 22 ευρώ.

Επιθετικότερη είναι η κίνηση στη μετοχή της Αlpha Bank με επίσης –συγκριτικά– περιορισμένη εμπορευσιμότητα. Η μετοχή με συναλλαγές 350.000 τεμαχίων κερδίζει περίπου 3,6% στα 24,76 ευρώ.

Το θετικό κλίμα αποτυπώνεται στο πλήθος των 252 και πλέον μετοχών που καταγράφουν κέρδη, έναντι 50 που υποχωρούν.

Στην κορυφή των μετοχών με τα μεγαλύτερα κέρδη βρίσκεται η Alco (2,3 ευρώ), η Ιμάκο (1,25 ευρώ) και ακολουθούν Κεραμεία Αλλατίνη, Sex Form, Μέντικον, Νίκας, Σαραντόπουλος, Μπουτάρης, Μαΐλλης και Euromedica.

Το ενθαρρυντικό στοιχείο της μέχρι στιγμής εικόνας της αγοράς είναι η με σχετικά λίγες συναλλαγές διάχυση του αγοραστικού ενδιαφέροντος σε κατηγορίες μετοχών μεσαίας και χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Μετά την πίεση των τελευταίων ημερών, θα πρέπει η σημερινή αντίδραση να έχει καθολική συμμετοχική συνδρομή.

Το επίσης θετικό στοιχείο από τεχνικής πλευράς είναι η υπέρβαση και σταθεροποίηση της αγοράς σε επίπεδο υψηλότερο των 2.415 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v