Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Παρασκευής

Στο ”ναυάγιο” των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΓΣΕΕ και εργοδοτικών οργανώσεων, στις δηλώσεις του αρμόδιου κοινοτικού επιτρόπου Μ. Μπαρνιέ σχετικά με τα κοινοτικά κονδύλια, αλλά και στις εκτιμήσεις της ΤτΕ για τις συγχωνεύσεις μεταξύ των ελληνικών τραπεζών αναφέρονται μεταξύ άλλων τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Παρασκευής.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Παρασκευής
Στο ”ναυάγιο” των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΓΣΕΕ και εργοδοτικών οργανώσεων, στις δηλώσεις του αρμόδιου κοινοτικού επιτρόπου Μ. Μπαρνιέ σχετικά με τα κοινοτικά κονδύλια, αλλά και στις εκτιμήσεις της ΤτΕ για τις συγχωνεύσεις μεταξύ των ελληνικών τραπεζών αναφέρονται μεταξύ άλλων τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Παρασκευής.

ΚΠΣ: Δηλώσεις του αρμόδιου κοινοτικού επιτρόπου Μισέλ Μπαρνιέ, τις οποίες επικαλείται ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Χατζηδάκης, αποκαλύπτουν ότι κοινοτικά κονδύλια ύψους 2,45 δισ. ευρώ ή 836 δισ. δρχ. του δεύτερου και τρίτου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης... έχασαν τον δρόμο τους, όπως τονίζει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Η Εξπρές συμπληρώνει πως οι υστερήσεις οφείλονται αφενός στο γεγονός ότι το 2003 υπήρξε σημαντική περικοπή δαπανών του ΠΔΕ για τα έργα του ΚΠΣ και αφετέρου στο ότι το υπουργείο Οικονομίας στο τέλος του 2003 είχε υποβάλει αιτήματα πληρωμών ύψους 1,2 δισ. ευρώ και αναμένει τις εισροές στο πρώτο δίμηνο του 2004.

Για τρομακτική υστέρηση στην είσπραξη κοινοτικών πόρων το 2003 που αποκαλύπτει ο κ. Μπαρνιέ κάνει λόγο η Καθημερινή.

ΓΣΕΕ: Αντιμέτωπη με τις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ θα βρεθεί η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Μαρτίου, όπως επισημαίνει η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία ο διάλογος ΓΣΕΕ – εργοδοτικών οργανώσεων διεκόπη χθες, ενώ συμπληρώνει πως ο κ. Χρ. Πολυζωγόπουλος χαρακτήρισε εμπαιγμό την αντιπρόταση του ΣΕΒ για αυξήσεις 3,2% στους μισθούς και προανήγγειλε πανελλαδική απεργία.

Η Εξπρές συμπληρώνει πως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν αντέχουν το 39ωρο, ενώ εκτιμούν πως θα φουντώσει η ανεργία. Σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική η ΓΣΕΕ απειλεί με απεργίες μετά το ”όχι σε όλα” του ΣΕΒ.

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Στην τρίμηνη παράταση της θητείας του διοικητικού συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφέρονται τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Παρασκευής.

Σοφοκλέους: Το κλίμα σκανδαλολογίας έχει ρίξει και πάλι βαριά τη σκιά του στην αγορά, όπως επισημαίνει η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις, που συμπληρώνει πως ο κόσμος των επιχειρήσεων, οι επενδυτές, αλλά και το κοινό παρακολουθούν άναυδοι αυτά που συμβαίνουν.

Τουρισμός: Η κατάρρευση της κρουαζιέρας αποτελεί ”καμπανάκι” για τους άλλους κλάδους, σύμφωνα με την εφημερίδα Κέρδος.

Ασφαλιστικό: Πέρασε το ”μίνι ασφαλιστικό” χωρίς τις 100 βουλευτικές τροπολογίες, αναφέρει η Ναυτεμπορική, ενώ η Καθημερινή αναφέρει σχετικά πως ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, μόνο από τους βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης, το ασφαλιστικό σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Εμπόριο: Οι προσφορές προκαλούν ένταση στον εμπορικό κόσμο, σύμφωνα με το Κέρδος.

Φυσικό Αέριο: Νέες συμβάσεις παροχής φυσικού αερίου σε νοσοκομεία, κλινικές, ξενοδοχειακές μονάδες, βιομηχανίες, καθώς και ολυμπιακές εγκαταστάσεις υπέγραψε πρόσφατα η ΕΠΑ Αττικής, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Τράπεζα της Ελλάδος: Σε συστάσεις της Τράπεζας της Ελλάδος για νέο γύρο εξαγορών αναφέρεται η Ημερησία, η οποία συμπληρώνει πως ένας νέος κύκλος συγχωνεύσεων θα είχε θετικά αποτελέσματα.

Το Κέρδος αναφέρει σχετικά πως η Τράπεζα της Ελλάδος διαπιστώνει αναξιοποίητα περιθώρια περαιτέρω βελτίωσης της αποτελεσματικότητας των ελληνικών τραπεζών από τις συγχωνεύσεις.

FED: Κεραυνός εν αιθρία για τις χρηματοοικονομικές αγορές όλου του κόσμου η αποδέσμευση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ και του προέδρου της Άλαν Γκρίνσπαν από την υπόσχεση ότι θα κρατήσουν τα αμερικανικά επιτόκια πολύ χαμηλά για μεγάλο χρονικό διάστημα, τονίζει το Βήμα.

Δολάριο: Τα στοιχεία για αύξηση της απασχόλησης στις ΗΠΑ και οι φραστικές παρεμβάσεις των Ευρωπαίων για τις συναλλαγματικές ισοτιμίες οδήγησαν χθες σε ενίσχυση του δολαρίου, όπως αναφέρει η Ημερησία.

Νομίσματα: Οι συναλλαγματικές ισοτιμίες αποτελούν σημαντικό παράγοντα κίνησης της παγκόσμιας οικονομίας, σύμφωνα με την εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις, που μεταξύ άλλων παραθέτει τις προβλέψεις κορυφαίων επενδυτικών οίκων για τις ισοτιμίες.

J&P Άβαξ: Κέρδη 55 εκατ. ευρώ αναμένει η J&P Άβαξ σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει πως το ανεκτέλεστο της κατασκευαστικής ανέρχεται στα 900 εκατ. ευρώ.

Πόρτο Καρράς: Πολυνομία, ασάφειες και καθυστερήσεις στον πολεοδομικό σχεδιασμό που εκτρέφουν τροπολογίες τύπου ”Πόρτο Καρράς” αποκαλύπτει έρευνα της Ελευθεροτυπίας.

Δέλτα Συμμετοχών: Στις διεθνείς κεφαλαιαγορές στρέφει σταδιακά την προσοχή του ο όμιλος Δέλτα Συμμετοχών υλοποιώντας τον σχεδιασμό που είχε θέσει χρόνια πριν, τονίζει η Εξπρές.

Νεοχημική: Στην ίδρυση δυο νέων θυγατρικών εταιριών, η μια εκ των οποίων εδρεύει στο Βελιγράδι, προχώρησε η Νεοχημική, σύμφωνα με το Κέρδος.

Otenet: Οι τιμές δεν εμποδίζουν την ανάπτυξη του Internet, δηλώνει σε συνέντευξή του στο Κέρδος ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Γιώργος Ιωαννίδης.

ROC: Στις περιπέτειες της ROC αναφέρεται το Βήμα, που παραθέτει και σχετικές δηλώσεις ενός από τους μετόχους της εταιρίας κ. Α Ποταμιάνου.

Intersat: Να διερευνηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες η Αγροτική Τράπεζα παραχώρησε δάνειο ύψους 7,34 εκατ. ευρώ στην Intersat, συμφερόντων Μπατατούδη, ζητεί ο τέως πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Μιλτιάδης Έβερτ με μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε χθες.

Επιμέλεια: Μαρίση Μπαλιούση

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v