Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θα αποδώσει (;) η δεύτερη προσπάθεια

Μία δεύτερη προσπάθεια σταθεροποίησης της αγοράς εκτιμάται ότι θα επιχειρηθεί και σήμερα. Καταλυτικός ο ρόλος της Εθνικής, ενώ οι χρηματιστηριακές στην πλειονότητά τους εστιάζονται στα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ, που θα ανακοινωθούν στις 3 Φεβρουαρίου.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Κατά το ήμισυ επιτυχής η χθεσινή προσπάθεια σταθεροποίησης της αγοράς. Μπορεί να μην άντεξε μέχρι τέλους η Εθνική και η αντίδραση να στηρίχτηκε κατά κύριο λόγο στην Alpha, πλην όμως οι πρώτες εντολές αγοράς έκαναν την εμφάνισή τους.

Η Εθνική, εν όψει και της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της, ξαναγίνεται ελκυστική στα τρέχοντα ή και λίγο χαμηλότερα επίπεδα τιμών.

Σημαντική η διόρθωση και της Εurobank, δικαιολογεί τουλάχιστον σταθεροποίηση στη σημερινή συνεδρίαση, ενώ ικανοποιητική κρίνεται η συμπεριφορά της μετοχής του ΟΤΕ και της ΔΕΗ.

Η μετοχή του ΟΠΑΠ πιέστηκε σημαντικά χθες, πλην όμως η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του ομίλου την ερχόμενη Τρίτη καλλιεργεί προσδοκίες για υπέρβαση των 13 ευρώ.

Στον ΟΠΑΠ αναφέρονται με αναλύσεις στο σύνολό τους οι χρηματιστηριακές, ενώ χρήζει δεύτερης ανάλυσης η προσέγγιση της Marfin ΑΧΕΠΕΥ.

Η Eurobank Χρηματιστηριακή αναφέρεται στα ομολογουμένως καλά αποτελέσματα της ΔΕΛΤΑ, ενώ κάτι ανάλογο αναμένεται και από τον Άβακα.

Εάν επικρατήσει σήμερα το θετικό ενδεχόμενο και ο Γ.Δ. δεν υποχωρήσει, στην αρχή, χαμηλότερα των 2.385 μονάδων, θα ήταν πιθανή μία δεύτερη προσπάθεια υπέρβασης των 2.400 μονάδων.

Σε αυτήν την περίπτωση, η πρώτη περιοχή αντίστασης έχει διαμορφωθεί γύρω από τις 2.415 μονάδες, επίπεδο που, αν το υπερβεί ο δείκτης, μπορεί να συμβάλει στην αναστροφή και πάλι της βραχυπρόθεσμης τάσης σε ανοδική.

Σε περίπτωση όμως που υπερισχύσουν οι πωλητές, η επόμενη ”στήριξη” τοποθετείται προς τις 2.350 μονάδες. Μετοχές-σηματωροί για σήμερα η Εθνική και η Eurobank, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ, ενώ από τη μεσαία-χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση οι Χατζηιωάννου, Κορασίδης, Τεχνική Ολυμπιακή, ΔΕΛΤΑ, Αβαξ, Μάρακ, Πετζετάκις, Κυριακούλης, ΠΛΑΙΣΙΟ και Hyatt.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v