Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Νέο έναυσμα ψάχνει η αγορά

Η αγορά θα συνεχίσει και σήμερα να αναζητεί κατεύθυνση, αναφέρουν οι ΑΧΕ, αν και συμπληρώνουν πως η πιθανότητα σημαντικής διόρθωσης παραμένει περιορισμένη. Στο επίκεντρο παραμένει η υψηλή κεφαλαιοποίηση, ενώ αναμένονται με ενδιαφέρον οι κινήσεις των ξένων θεσμικών.

ΑΧΕ: Νέο έναυσμα ψάχνει η αγορά
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Η Εθνική ΑΧΕ αναφέρει στο πρωινό της report ότι η αγορά σήμερα θα επηρεασθεί σημαντικά από τη διάθεση συμμετοχής των ξένων θεσμικών επενδυτών στη Σοφοκλέους, και ιδιαίτερα από τις κινήσεις τους στις μετοχές του ΟΤΕ και των τραπεζών.

Τάσεις αποκόμισης κερδών αναμένεται να επικρατήσουν και στη σημερινή συνεδρίαση σύμφωνα με τη Marfin Hellenic, η οποία περιμένει ότι η αγορά θα κινηθεί με θετική συσχέτιση προς τις ευρωπαϊκές, που εκτιμάται πως θα επηρεαστούν από τις δηλώσεις Greenspan.

Επίσης, η Marfin στο πρωινό report της αναφέρεται στη μετοχή της Πλαίσιο, όπου σχολιάζοντας τα μεγέθη του 2003 επισημαίνει πως τα EBITDA ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της, γεγονός που επιβεβαιώνει τη θετική στάση που έχει υιοθετήσει για τη μετοχή της εταιρίας.

Επιπλέον, οι αναλυτές της Marfin σημειώνουν πως διατηρούν τη σύσταση ”outperform” για τη μετοχή της Πλαίσιο.

Με διάθεση σταθεροποίησης στα τρέχοντα επίπεδα τιμών εκτιμά η Εγνατία ΑΧΕ πως θα κυλήσει άλλη μια μέρα στη Σοφοκλέους, αντιδρώντας στις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις.

Ωστόσο, η Εγνατία εκτιμά πως η πιθανότητα σημαντικής διόρθωσης της αγοράς είναι περιορισμένη, ενώ θεωρεί ελκυστικές ορισμένες από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, περιμένοντας πως θα υπάρξει εκδήλωση αυξημένου αγοραστικού ενδιαφέροντος για τους συγκεκριμένους τίτλους.

Από την πλευρά της, η Εurobank Securities σημειώνει πως η αγορά ψάχνει νέα επίπεδα στήριξης, ενώ προβλέπει πως θα κινηθεί σε χαμηλότερα επίπεδα τιμών κατά τη σημερινή συνεδρίαση.

Εξάλλου, η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ εκτιμά ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση η αγορά θα συνεχίσει να αναζητεί κατεύθυνση, αναφέροντας ότι η συμπεριφορά των τραπεζικών τίτλων και του ΟΤΕ τις επόμενες μέρες θα αποτελέσει ένδειξη για τις διαθέσεις των μεγάλων χαρτοφυλακίων.

Τι έγινε χθες: Με πτώση 1,25%, στις 2.415 μονάδες, έκλεισε χθες το Χ.Α., αντιδρώντας κυρίως στις εντολές πώλησης των θεσμικών επενδυτών, αναφέρει στο σχόλιό της η Εθνική ΑΧΕ και καταλήγει πως το ισοζύγιο ανοδικών - καθοδικών (44 μετοχές κινήθηκαν ανοδικά έναντι 278 που έκλεισαν με πτώση) μετοχών είναι ενδεικτικό του αρνητικού κλίματος που επικράτησε στην αγορά .

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v