Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κυρίαρχη η διάθεση για ρευστοποιήσεις

Οι διαθέσεις για ρευστοποιήσεις κυριάρχησαν και σήμερα στη Σοφοκλέους, καθώς οι πωλητές ”φρόντιζαν” να αντικαθιστούν τους προς πώληση τίτλους σε όσες περιπτώσεις σημειωνόταν... συνωστισμός. Μειωμένος σχετικά ο τζίρος, καλλωπισμός αποτιμήσεων προς το τέλος.

Πτωτικών συνεδριάσεων συνέχεια για Δείκτη και Αγορά, με όλους σχεδόν τους επαγγελματίες του χώρου να συμφωνούν ότι το σύνθημα για αναστροφή της βραχυχρόνιας πτωτικής τάσης, αν και όποτε έλθει, θα δοθεί και πάλι από τις Δεικτοβαρείς μετοχές, καθώς με τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις δεν φαίνεται να ασχολείται ουσιαστικά κανείς.

Συγκρατημένα απαισιόδοξοι και οι περισσότεροι τεχνικοί αναλυτές, όχι τόσο γιατί ο Δείκτης διέσπασε με ιδιαίτερη ευκολία το ψυχολογικό ”φράγμα” των 2.400 μονάδων, αλλά διότι και σήμερα σημειώθηκαν ”εισαγόμενες” εντολές πώλησης, θεωρούν ότι η Αγορά ψάχνει νέα επίπεδα στήριξης σε χαμηλότερες αποτιμήσεις και εκτιμούν ότι οι περαιτέρω κινήσεις των ξένων θεσμικών και το διεθνές κλίμα θα παίξουν αποφασιστικό ρόλο.

Επίσης αν ληφθούν υπ΄ όψιν εκτιμήσεις ότι η κίνηση του Δείκτη σημαντικά κάτω από τις 2.400 μονάδες εξυπηρετούσε την ανίχνευση των διαθέσεων των εν δυνάμει πωλητών, σε αυτές φαίνεται να υπερτερεί η τάση αποκόμισης βραχυπρόθεσμων κερδών, ενώ όσοι υποστηρίζουν ότι και στην επόμενη ανοδική κίνηση ”σηματωρός” θα είναι η Εθνική, σήμερα η μετοχή δεν έδειξε διαθέσεις αντίδρασης.

Από τις μετοχές του FTSE με θετικό πρόσημο μόνο η Alpha Bank, στο χαμηλό ημέρας λίγο πριν το τέλος Ελ. Πετρέλαια, απώλειες για Ιντρακόμ (παρά το γεγονός ότι για σημαντικό διάστημα κινήθηκε με θετικό πρόσημο), ΟΠΑΠ και Coca-Cola, με απώλειες μεγαλύτερες του 1% έκλεισαν Βιοχάλκο, Γερμανός, Ελ. Τεχνοδομική, ΗΥΑΤΤ, ΚΑΕ, Εμπορική, Cosmote και Eurobank, ενώ στην Πειραιώς έγιναν ”μαγικά” πράγματα, καθώς μέσα σε ελάχιστα λεπτά βρέθηκε από το χαμηλό των 9,86 ευρώ στα 10,16 ευρώ.

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε με έντονα πτωτικές διαθέσεις φθάνοντας μέχρι το χαμηλό των 2.374,33 μονάδων, δύο ανοδικές αντιδράσεις με πέρασμα του Δείκτη πάνω από τις 2.400 μονάδες δεν απέδωσαν, οπότε το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε σε ένα κλείσιμο έστω και οριακά πάνω από τις 2.390 μονάδες (2.391,73 μονάδες, απώλειες 0,95%) που ουσιαστικά θεωρείται το τελευταίο ”τεχνικό οχυρό” πριν την κίνηση προς τις 2.360 μονάδες.

Ασφαλώς καλύτερη της αρχικής η τελική εικόνα, έστω και αν δεν βοηθάει στο να αυξηθεί η αισιοδοξία, με 91 ανοδικές μετοχές έναντι 213 πτωτικών, σε μία συνεδρίαση που ο τζίρος έφθασε τα 158,1 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά τις επιμέρους μετοχές, εντολές αγορών σημαντικού ”ειδικού βάρους” βοήθησαν Informatics και Sex-Form, ενδείξεις αποχώρησης ”δυνάμεων” από την Δυναμική Ζωή, εντυπωσιακό μάζεμα στο τέλος για Πλαίσιο, Κυριακούλη και Ασπίς Πρόνοια, σημαντικά κέρδη με ελάχιστες συναλλαγές στην Λανακάμ, κινητικότητα και κέρδη στην Μάρακ, ενώ η Τρ. Κύπρου συνεχίζει να κινείται αναλόγως του κλίματος στο Χ.Α.Κ.

Τέλος, πραγματοποιήθηκαν ένα πακέτο 300 τεμάχια της Alpha Trust Asset Manager Fund στα 2,52 ευρώ και ένα πακέτο 2.060 τεμάχια της ΕΥΔΑΠ στα 7 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v